Ingredience: | |||||
víceprocentní čokoláda | 200 g | máslo | 175 g | vejce | 3 ks |
sůl | špetka | vanilkový lusk | 1 ks | cukr krupice | 100 g |
bílý jogurt | 120 g | polohrubá mouka | 200 g | kypřící prášek | 1 balíček |
třešně | 200 g | třešňový likér | 6 lžic | ||
Na dokončení: | |||||
čokoláda | 100 g | třešně | dle potřeby |
Třešně s čokoládou - neodolatelné spojení. A tento dezert má oboje.
Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni a vymícháme do hladka. Necháme zcela vychladnout
Vejce se špetkou soli a s cukrem vyšleháme do světlé pěny. Přimícháme semínka vyškrábaná z lusku. Do této směsi přimícháme čokoládovou hmotu. Promícháme a přimícháme jogurt a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Vše promícháme. Nakonec vmícháme vypeckované a na kousky pokrájené třešně.
Formu na srnčí hřbet vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vlijeme těsto, povrch uhladíme a pokapeme likérem.
Dáme do trouby vyhřáté na 175°C a pečeme cca 30 minut - zkoušíme špejlí.
Necháme vychladnout, rozpustíme čokoládu a moučník jí polijeme. Dozdobíme třešněmi.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI