Čokoládový cheesecake s arašídovým máslem zpět

Spodní část:
ovesné vločky130 gtekutina (1:1 mléko:voda)300 mlkokos15 g
holandské kakao20 gbanán1 ksarašídové máslo1 velká lžíce
med nebo jiné sladidlo2 lžícevaječné bílky2 ks
Krém:
polotučný tvaroh ve vaničce250 gtvaroh ve staniolu250 gŠmakoun - lískooříškový krém1 balení
tekutina (1:1 mléko:voda)200 mlholandské kako20 gsladidlo dle chuti
želatina1 - 1,5 balení
ovesné vločky 130 g, tekutina (1:1 mléko:voda) 300 ml, kokos 15 g, holandské kakao 20 g, banán 1 ks, arašídové máslo 1 velká lžíce, med nebo jiné sladidlo 2 lžíce, vaječné bílky 2 ks, polotučný tvaroh ve vaničce 250 g, tvaroh ve staniolu 250 g, Šmakoun - lískooříškový krém 1 balení, tekutina (1:1 mléko:voda) 200 ml, holandské kako 20 g, sladidlo dle chuti, želatina 1 - 1,5 balení

Příprava

Skvělý dezert k odpolední kávičce nebo ke snídani.

Vločky s tekutinou dáme do hrnečku a začneme vařit. Postupně přidáme rozmačkaný banán, sladidlo, kokos, kakao a nakonec arašídové máslo. Necháme provařit do té doby, než vznikne hustá kaše - tu necháme na cca 15 min zchladit venku. Mezitím si vyšleháme vaječné bílky, které následně přimícháme do lepivé "hmoty" - tuto hmotu dáme do dortové formy vymazanou flórou a vysypanou holandským kakaem. Pečeme cca 15-20min při teplotě 180stupňů. - Poté necháme cca hodinu vychladnout. Mezitím si připravíme krém.

Krém:
Tvarohy, Šmakouna a tekutinu vyšleháme elektrickým šlehačem a následně přidáme holandské kakao a sladidlo. Želatinu si připravíme dle návodu a smícháme s kakaovým krémem - ihned navrstvíme na spodní vrstvu a necháme minimálně 3 hodiny v ledničce. Dobrou chuť.

2016-03-18 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI