Čokoládový chlebíček zpět

Ingredience:
55% čokoláda150 gbílky4 ksžloutky4 ks
máslo250 gmoučkový cukr150 gsůl špetka
polohrubá mouka220 gkukuřičný škrob30 gkakao holandského typu3 lžíce
kypřící prášek do pečiva3 lžičkyrum3 lžíce
Poleva:
55% čokoláda250 gkokosový olej1 lžíce
Zdobení:
čerstvé ovoce dle chuti
55% čokoláda 150 g, bílky 4 ks, žloutky 4 ks, máslo 250 g, moučkový cukr 150 g, sůl špetka, polohrubá mouka 220 g, kukuřičný škrob 30 g, kakao holandského typu 3 lžíce, kypřící prášek do pečiva 3 lžičky, rum 3 lžíce, 55% čokoláda 250 g, kokosový olej 1 lžíce, čerstvé ovoce dle chuti

Příprava

Tento čokoládový chlebíček budete zbožňovat. Proč si to myslím?

Protože je jednoduchý, rychlý, vláčný, je v něm kapka rumu na zahřátí a spoustu čokolády pro lepší náladu. Já osobně bych ho mohla snídat, obědvat i večeřet. A je dost možné, že na tom budete podobně. Pokud by se stalo, že byste měli čokolády stále málo, můžete chlebíček polít čokoládovou polevou, případně ozdobit ovocem nebo ho nechat jen tak, záleží zcela na vás. Ať se rozhodnete jakkoli, určitě neuděláte chybu.

Čokoládu dáme rozehřát do mikrovlnné trouby. Po půl minutě vždy promícháme a proces opakujeme tak dlouho, dokud čokoláda není rozpuštěná. Necháme vychladnout.

Z bílků vyšleháme tuhý sníh. 

Máslo, cukr a špetku soli vyšleháme do hladka, přidáme žloutky a vše vyšleháme do pěny. 

Mouku, škrob, kakao a kypřící prášek prosejeme přes síto a postupně přidáváme ke žloutkové pěně.

Nakonec pomocí stěrky vmícháme připravený sníh a čokoládu. 

Formu na chlebíček vymažeme máslem a vysypeme polohrubou mouku. Těsto nalijeme do formy, uhladíme a pečeme v předehřáté troubě na 180°C. Po 15 minutách pečení chlebíček podélně nařízneme asi 1 cm do hloubky a pečeme dalších 40 minut. 

Chlebíček vytáhneme, necháme vychladnout asi 10 minut a vyklopíme. 

Jakmile je chlebíček zcela studený, připravíme si polevu. Čokoládu s kokosovým olejem rozehřejme. Chlebíček si dáme na mřížku a celý ho polijeme čokoládovou polevou. 

Dozdobíme ovocem a necháme ztuhnout.

2019-11-13 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI