Ingredience: | |||||
hořká čokoláda min. 60% kakaa | 125 g | máslo | 100 g | velká vejce - bílky a žloutky zvlášť | 3 ks |
moučkový cukr | 105 g | mandlová mouka (jemně mleté loupané mandle) | 100 g | polohrubá mouka | 35 g |
prášek do pečiva | 1/2 lžičky | jedlá soda | 1/4 lžičky | sůl | špetka |
Čokoládová poleva: | |||||
hořká čokoláda min. 50% kakaa | 100 g | smetana ke šlehání | 80 g | plátky mandlí nebo sekané ořechy na posypání | dle potřeby |
Je to asi nejlepší čokoládový dortík, který jsem kdy jedla. Je krásně měkký a nadýchaný, vláčný s plnou chutí čokolády. Upřímně mohu říct, že jsem vyzkoušela několik receptů na čokoládové dorty, ale tenhle je jednoznačně nejlepší.
Základem je samozřejmě kvalitní hořká čokoláda, mleté loupané mandle a jen velmi malé množství mouky. Právě díky mandlím je dortík tak nadýchaný a vláčný. Chutná skvěle hned po upečení, ale i několik dní po něm. Upéct si ho můžete v chlebíčkové formě, ale i v klasické dortové.
Z uvedeného množství ingrediencí připravíte chlebíček do formy cca 30 x 10 cm.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI