Čokoládový korpus: | |||||
hladká mouka | 2 hrnky | cukr | 2 hrnky | kakao | 3/4 hrnku |
kypřící prášek | 1 vrchovatá lžíce | jedlá soda | 2 lžičky | sůl | špetka |
vejce | 2 ks | olej | 1/2 hrnku | silná káva (zhruba 3/4 vrchovaté lžičky rozpustné např.) | 3/4 hrnku |
podmáslí | 1 hrnek | vanilka | 1 lžička | ||
Máslový krém: | |||||
máslo | 200 g | moučkový cukr | 2 hrnky | mléko | 4 lžíce |
rum | 2 lžíce | kakao | 2 - 3 lžíce |
Miluju, když ostatní něco slaví, protože je to příležitost upéct dort! Pokud nevíte, co za dárek, dort je vždycky nejlepší volba. Obzvlášť, pokud je čokoládový a pořádně sladký a tučný. A to tenhle rozhodně je, je totiž nejlepší!
Tentokrát jsme dělala kamarádce k svátku jenom poloviční, ale recept je na velký klasický dort. Pokud budete chtít dělat poloviční jako já, tak jednoduše pečte z půlky surovin.
Čokoládový korpus:
Prvních 6 surovin pořádně promíchejte, přidejte zbytek a pořádně prošlehejte, dokud nevznikne jednolitá hmota. Nalijte těsto do vymazané dortové formy a pečte v troubě na 180°C 45-60 minut.
Máslový krém:
Vše spolu vyšlehejte do tuhého krému.
Upečený a vychladlý (!) dort rozkrojte, potřete ho půlkou krému, přiložte horní část a potřete zbytkem celý dort dokola a z vrchu. Můžete ozdobit, jak se Vám chce například nejjednodušší čokoládovou polevou (50g hořké čokolády + 25g másla rozpustíte v mikrovlnce/vodní lázni).
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI