Ingredience: | |||||
cizrna v neuvařeném stavu/800 g uvařené | 370 g | velký banán | 1 ks | lněná/chia semínka + 3 lžíce vody | 1 lžíce |
sušené datle | 100 g | vanilkový extrakt | 1 lžička | kakao | 60 g |
kypřící prášek do pečiva | 2 lžičky | voda | 500 - 600 ml | sirup nebo jiné sladidlo | 6 a více lžic |
hrušky, banán, či krém/poleva | dle chuti |
Sníte o zdravém čokoládovém koláči? A co když vám povím, že je to navíc snad nejjednodušší dort, co jsem kdy pekla? Vycházela jsem z mého staršího receptu na cizrnový koláč, tentokrát je ale bez cukru a čokolády. Je to jeden z těch receptů, na které jsem opravdu hrdá. A už teď mě napadají další obměny. Mimochodem, nenechte se zmást, olizovali se i ti nejvíc nezdravě se stravující. Takže! Smíchejte, rozmixujte, upečte a mlsejte!
Předem namočenou cizrnu uvaříme co nejvíce do měkka.
Datle cca na hodinku namočíme do vody.
Poté vše rozmixujeme do hladké hmoty a dosladíme dle chuti.
Nakonec můžeme ozdobit ovocem nebo až po upečení krémem.
Peču v dortové formě vymazané rostlinným olejem na 180 - 200 stupňů. Docela záleží na velikosti formy - pokud je koláč nižší, stačí asi 40 minut. Vyšší se chtěl péct déle. Okraje budou lehce opečené a vnitřek bude měkčí, toho se nebojte. Nechte ho odstát, ideálně i několik hodin v chladu, je pak perfektně tuhý. Nahoře se můžou tvořit prasklinky, takže pokud se vám nelíbí, posypte dortík kakaem nebo potřete krémem či polevou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI