Čokoládový fondán - aneb hříšné čokoládové mističky zpět

Ingredience:
máslo70 gkvalitní hořká čokoláda140 gvejce2 ks
cukr120 ghladká mouka3 lžíce
máslo 70 g, kvalitní hořká čokoláda 140 g, vejce 2 ks, cukr 120 g, hladká mouka 3 lžíce

Příprava

Ideální dezert pro chvíle kdy potřebujete rychle něco pro útěchu.

V misce nad parou nebo v mikrovlnné troubě rozpustíme čokoládu nalámanou na kousky spolu s máslem.

V jiné misce ušleháme vece s cukrem a pak přidáme mouku. Pořádně prošleháme a přidáme rozpuštěnou čokoládovou směs.

Nalijeme do 4 zapékacích misek a pečeme na 180°C asi 15 minut

Podávat můžeme s ovocem a zakysanou smetanou, se zmrzlinou… kreativitě se meze nekladou.

Nádherné chvíle (nejen) s tímto dezertem přeje Lenka

2015-05-06 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI