Ingredience: | |||||
ricotta | 250 g | vejce | 3 ks | máslo | 40 g |
čokoláda | 150 g | cukr nebo xylitol (nemusí být) | 1 lžíce | mléko | 4 lžíce |
kukuřičný škrob (klidně bramborový) | 2 lžíce | sůl (sníh) | špetka |
Mám pro vás další tip na recept, když vás honí mlsná. Je s čokoládou, ricottou a navíc bez mouky! Tak pojďme na to.
Čokoládu rozehřejeme s máslem. Dobře to jde v mikrovlnné troubě, ale zkoušejte to při nízkém výkonu a po krátkých intervalech. Vždy pečlivě promíchejte, až je hmota tekutá, hladká a lesklá.
Oddělíme si bílky a žloutky. Bílky ušleháme se špetkou soli na tuhý sníh. Žloutky šleháme s cukrem do lehké pěny, potom ji přidáme do misky k čokoládě.
Promícháme, přidáme mléko, škrob a ricottu. Pečlivě promícháme. Poté do směsi stěrkou opatrně vmícháme sníh.
Troubu rozehřejeme na 170°C.
Formu si vyložíme papírem na pečení.
Těsto nalijeme do formy a pečeme 35 - 40 minut.
Necháme mírně zchladnout, vyklopíme na mřížku a nejlepší je vychlazený druhý den z lednice
Dobrou chuť.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI