Ingredience: | |||||
smetana | 100 ml | cukr | 100 g | žloutek | 2 ks |
hořká čokoláda | 100 g | mascarpone | 250 g | voda (pokud budeme vejce sterilizovat) | 25 ml |
jahody | 250 g |
Spousta z vás určitě miluje tiramisu. A právě pro vás jsem si dnes připravila podobnou delikatesu. Jedná se o krém z mascarpone a čokolády prokládaný čerstvými jahodami. Základní postup je totiž velmi podobný přípravě tiramisu.
Krém můžete nakombinovat i s jiným ovocem (např. banány, ananas apod.), můžete ho také použít jako skvělý základ pro nějaký dort nebo do něj přidat trochu kafe či likéru a určitě by mohla být vynikající kombinace i s ořechy.
Čokoládu rozpustíme v horké smetaně a dáme vychladnout. Mezitím rozmícháme půlku cukru v mascarpone a durhou půlku se žloutky. Část mascarpone smícháme s čokoládovou směsí. Do poháru potom nanášíme postupně vrstvy, střídáme čokoládový krém a bílý krém. Podle chuti proložíme jahodami a na závěr posypeme hořkým kakaem.
TIP: V případě, že chcete vejce sterilizovat, tak stačí rozpustit polovinu dávky cukru (tzn. 50 g) ve vodě (25 ml) a to tak, že za stálého míchání čekáme, dokud se nám nevytvoří sirup (jakmile se začnou tvořit jemné bublinky, oheň vypneme). Nesmí nám však voda začít vřít. Tento sirup potom smícháme se žloutky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI