Čokoládový krém z mascarpone zpět

Ingredience:
smetana100 mlcukr100 gžloutek2 ks
hořká čokoláda100 gmascarpone250 gvoda (pokud budeme vejce sterilizovat)25 ml
jahody250 g
smetana 100 ml, cukr 100 g, žloutek 2 ks, hořká čokoláda 100 g, mascarpone 250 g, voda (pokud budeme vejce sterilizovat) 25 ml, jahody 250 g

Příprava

Spousta z vás určitě miluje tiramisu. A právě pro vás jsem si dnes připravila podobnou delikatesu. Jedná se o krém z mascarpone a čokolády prokládaný čerstvými jahodami. Základní postup je totiž velmi podobný přípravě tiramisu.

Krém můžete nakombinovat i s jiným ovocem (např. banány, ananas apod.), můžete ho také použít jako skvělý základ pro nějaký dort nebo do něj přidat trochu kafe či likéru a určitě by mohla být vynikající kombinace i s ořechy.

Čokoládu rozpustíme v horké smetaně a dáme vychladnout. Mezitím rozmícháme půlku cukru v mascarpone a durhou půlku se žloutky. Část mascarpone smícháme s čokoládovou směsí. Do poháru potom nanášíme postupně vrstvy, střídáme čokoládový krém a bílý krém. Podle chuti proložíme jahodami a na závěr posypeme hořkým kakaem.

TIP: V případě, že chcete vejce sterilizovat, tak stačí rozpustit polovinu dávky cukru (tzn. 50 g) ve vodě (25 ml) a to tak, že za stálého míchání čekáme, dokud se nám nevytvoří sirup (jakmile se začnou tvořit jemné bublinky, oheň vypneme). Nesmí nám však voda začít vřít. Tento sirup potom smícháme se žloutky.

2017-05-03 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostnávštěva
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI