Korpus: | |||||
datle (předem namočené) | 200 g | nepražené kakao | 6 lžic | kokosová mouka | 2 hrnky |
vlašské ořechy | 2 hrnky | ||||
Krém: | |||||
datle (předem namočené) | 300 g | voda z namočených datlí | 3/4 hrnku | kokosový olej | 10 lžic |
nepražené kakao | 10 lžic | vanilkový extrakt | 1 lžíce | ||
Čokoládová poleva: | |||||
kokosový olej nebo kakaové máslo | 10 lžic | nepražené kakao | 4 lžíce | agávový sirup | 2 lžíce |
Narozeninový, pro syna. Chtěl hooodně čokoládový dort, a byl z něj nadšený. Raw varianta dortu typu Pařížan nebo Harlekýn je mimořádně chutná!....ale těch datlí tam teda padlo.
Korpus:
Datle slijeme a spolu s kakaovým práškem rozmixujeme dohladka. Smícháme v míse s kokosovou moukou a namletými ořechy. Těsto si rozdělíme na dva díly.
Krém:
Datle slijeme a spolu s kakaovým práškem rozmixujeme dohladka. Kokosový olej rozpustíme ve vodní lázni, přidáme ostatní suroviny a rozmixujeme na hladký a hustý krém. Rozdělíme si na tři díly.
Celou dortovou formu vyložíme potravinářskou fólií a na dno rovnoměrně zatlačíme první vrstvu korpusu. Naneseme první vrstvu krému a dáme do lednice. Po zatuhnutí vrstvy opakujeme - korpus a krém.
Čokoládová poleva:
Polevu připravíme ve vodní lázni a rovnoměrně jí polijeme dort a tupým nožem rozetřeme třeba i po obvodu. Dáme do lednice zatuhnout.
Posledním dílem krému dort ozdobíme pomocí zdobítka s libovolným nástavcem. Použít můžete také strouhaný kokos nebo mleté ořechy, jedlé květy atp.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI