Čokolískový dort bez mouky zpět

Ingredience:
lískové ořechy250 ghořká čokoláda (min. 50%)250 gmáslo250 g
krupicový cukr250 gvejce8 ks
lískové ořechy 250 g, hořká čokoláda (min. 50%) 250 g, máslo 250 g, krupicový cukr 250 g, vejce 8 ks

Příprava

Kdo miluje čokoládu, určitě si oblíbíte tento čokolískový dort. Určitě vás také nadchne, že je bez mouky.

Čokoládu a máslo rozpustíme ve vodní lázni.
Žloutky a cukr ušleháme do husté pěny. Lískáče dáme na suchý plech do trouby, rozehřáté na 160 st. a necháme je tam cca 7 minut, ne déle. Potom, po částečném vychladnutí, je rukama "odšlupkujeme". Poté je pomeleme najemno. Do žloutkové pěny vmícháme vychladlou čokoládu s máslem. Přidáme pomleté ořechy. Z bílků se špetkou soli ušleháme pevný sníh. Ten pak zlehka vmícháme do těsta. Dortovou formu vymažeme sádlem a vysypeme hrubou moukou.
Těsto přemístíme do formy a stěrkou uhladíme. Vložíme do trouby a pečeme při 160 stupních (ne horkovzduch.. horní + spodní ohřev) cca 45 minut. Těsto má svrchu popraskat, ovšem uvnitř má zůstat vlhké až mokré. Můžeme dát čokopolevu: 33% šlehačku přivedeme k bodu varu, ale nevaříme, a v ní rozpustíme 75% hořkou čokoládu. Ale je to taková bomba (kalorická), že já jsem jen tak cákala.

2013-11-01 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI