Créme brülée zpět

Ingredience:
smetana ke šlehání600 mlvanilkový lusk1 ksžloutky6 ks
cukr150 gtřtinový cukr na karamel
smetana ke šlehání 600 ml, vanilkový lusk 1 ks, žloutky 6 ks, cukr 150 g, třtinový cukr na karamel

Příprava

Kdo by si nezamiloval smetanový dezert s lahodným karamelem na povrchu?

Vanilkový lusk rozřízneme a vnitřek vyškrábneme nožem, dáme do smetany a svaříme, (lusk svaříme se smetanou a pak ho vyjmeme) necháme vychladnout a pak přidáme ušlehané žloutky s cukrem. Vše smícháme a dáme do malých mističek, které vložíme do pekáčku s vodou. Troubu nastavíme na 100 stupňů a zahřejeme, pak vložíme pekáček a pečeme hodinu. Necháme vychladnout, dáme přes noc do ledničky a druhý den jemně posypeme třtinovým cukrem a flambovací pistolí opálíme, až se vytvoří zlatý karamel.

2015-04-30 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI