Ingredience: | |||||
žloutky | 4 ks | krupicový cukr + na posypání | 3 lžíce | whiskey | 2 lžíce |
káva | 60 ml | smetana | 165 ml | vanilkový lusk | 1 ks |
Pokud právě dumáte nad tím, jak vtěsnat dokonalost do jedné malé misky, mám pro vás řešení. Stačí si připravit toto vylepšené créme brulée. A čím je tak výjimečné? Obsahuje smetanu, vanilku, kávu a whiskey. To vše je korunováno karamelovou krustou. No... prostě dokonalost.
Žloutky s cukrem šleháme tak dlouho, dokud směs nezesvětlá a nezíská dvojnásobný objem.
V kastrolku zahřejeme smetanu, kávu a whiskey. Vanilkový lusk rozřízneme, vyškrábneme semínka a vše přidáme do smetany. Přivedeme k varu, vyndáme vanilkové lusky a za stálého míchání, ještě horkou směs, lijeme k našlehaným žloutkům.
Pečeme v předehřáté troubě na 150°C asi 40 minut ve vodní lázni.
Necháme zcela vychladnout.
Rovnoměrně posypeme krystalovým cukrem, který opálíme flambovací pistolí. Vznikne tak ona úžasná karamelová krusta.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI