Créme Brulée - Irská káva zpět

Ingredience:
žloutky4 kskrupicový cukr + na posypání3 lžícewhiskey2 lžíce
káva60 mlsmetana165 mlvanilkový lusk1 ks
žloutky 4 ks, krupicový cukr + na posypání 3 lžíce, whiskey 2 lžíce, káva 60 ml, smetana 165 ml, vanilkový lusk 1 ks

Příprava

Pokud právě dumáte nad tím, jak vtěsnat dokonalost do jedné malé misky, mám pro vás řešení. Stačí si připravit toto vylepšené créme brulée. A čím je tak výjimečné? Obsahuje smetanu, vanilku, kávu a whiskey. To vše je korunováno karamelovou krustou. No... prostě dokonalost.

Žloutky s cukrem šleháme tak dlouho, dokud směs nezesvětlá a nezíská dvojnásobný objem. 

V kastrolku zahřejeme smetanu, kávu a whiskey. Vanilkový lusk rozřízneme, vyškrábneme semínka a vše přidáme do smetany. Přivedeme k varu, vyndáme vanilkové lusky a za stálého míchání, ještě horkou směs, lijeme k našlehaným žloutkům.

Pečeme v předehřáté troubě na 150°C asi 40 minut ve vodní lázni. 

Necháme zcela vychladnout. 

Rovnoměrně posypeme krystalovým cukrem, který opálíme flambovací pistolí. Vznikne tak ona úžasná karamelová krusta.

2018-03-08 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI