Ingredience: | |||||
jablka | 250 g | skořicový cukr | 1 lžíce | vlašské ořechy | 1 velká hrst |
Drobenka: | |||||
polohrubá mouka | 70 g | haldká mouka | 70 g | cukr krupice nebo krystal (nebo i třtinový) | 70 g |
máslo | 80 g | ||||
Na servírování: | |||||
kysaná smetana | dle chuti | jahody | dle chuti |
Crumble podávejte vlažná s kopečkem kysané smetany a ozdobené jahodami, ale je výborný i studený!
Drobenka: dejte si na kostky nakrájené máslo, mouku a cukr a vypracujte drobenku. To znamená, že prsty směs tak dlouho zpracovávejte, až se začne hezky „žmolkovat“ a nebo to dejte do robotu a je to bez práce.
Jablka oloupejte, nakrájejte na menší kostičky, promíchejte se skořicovým cukrem a dejte na dno zapékací nádoby (nebo malých misek), Zasypte jablka vlašskými ořechy, drobenkou a dejte péct do vyhřáté trouby.
Péct - 40 minut při 180°C.
Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Na 6 malých misek a nebo 1 velká zapékací nádoba.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI