Ingredience: | |||||
ovesné vločky | 340 g | Alsan Bio | 200 g | vypeckované švestky | 316 g |
jablka | 7 ks | pomleté vlašské ořechy | hrst | přírodní Šmakoun | 50 g |
mletá skořice | dle chuti |
Úžasný rychlý koláč, který zvládne každý. Není to žádná novinka, ovesných koláčů nebo-li crumble je plný internet. Já jsem se jej rozhodla připravit s jablíčky, švestkami, skořicí, ořechy a ještě si přidat zdroj kvalitních bílkovin a to v podobě Přírodního Šmakouna. Musím říct, že se moc povedl. Úžasná snídaně či svačinka, kterou si můžete dopřát bez výčitek, MŇAM...
Ovesné vločky nasypeme do zapékací mísy, přidáme oloupaná, vydlabaná, nahrubo nastrouhaná jablka, pokrájené vypeckované švestky, najemno nastrouhaného Přírodního Šmakouna, namleté vlašské ořechy, posypeme skořicí a zalijeme ve vodní lázni rozpuštěným Alsanem, případně máslem. Vše společně zamícháme, uhladíme a navrch pokrájíme jablíčka na plátky, já si trošku hrála a vykrájela na ozdobu z jablíček srdíčka a následně jsem již jen před zapečením poprášila mletou skořicí.
Připravený koláč vložíme do rozehřáté trouby, pečeme na 200°C přibližně 45 minut, prostě nechat rozpéct a zavonět a je to.
Přeji dobrou chuť.
Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Zde se dá krásně experimentovat, dá se použít celá řada ochucených Šmakounů, já měla načatého přírodního Šmakouna, posledních 50g, samozřejmě si můžete přidat i více, já připravovala i pro syna, a jelikož jsme měli tento víkend Šmakouní hody, nechtěla jsem to přehánět. Pro bezvaječnou dietu, či vegany vynechte Šmakouna, alergici na ořechy vynechají vlašské ořechy. Vykrajovátko ve tvaru srdíčka zakoupíte v různých velikostech v prodejně Orion.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI