Ingredience (na 4 menší ks): | |||||
vejce | 1 ks | cukr | 1 lžička | sůl | špetka |
mléko | 125 ml | mouka | 50 g | máslo (kousek si nechte stranou) | cca 15 g |
čokoládový krém | dle potřeby | moučkový cukr | na posypání |
Crêpe není typicky italský název, ale v Itálii se ujal a běžně se používá (it. se tomu říká „crespella“). Jedná se o druh palačinky, kterou připravují nejen Francouzi, ale také Italové (a spousta dalších národů, samozřejmě včetně nás). Vyznačuje se tím, že je velmi tenká.
Existuje řada variant, připravují jak na sladko tak i na slano. V dnešním receptu se podíváme na snad nejoblíbenější z nich – crêpe pomazanou pěknou dávkou čokoládového krému!
Italové rádi používají Nutellu, jak jinak, když se jedná o jejich národní produkt. Ale vy můžete klidně zvolit vaši po domácku vyrobenou nebo jakýkoliv jiný čokoládový krém, který vám prostě chutná.
Rozšleháme vejce s cukrem. Přidáme mouku, sůl, rozpuštěné máslo a trochu mléka. Směs mícháme (nejlépe metličkou abychom se zbavili hrudek). Přidáme zbývající mléko a promícháme, dokud nám nevznikne takový tekutější krém. Necháme odpočinout v lednici asi 30 minut.
Na pánvi rozpustíme kousek másla. Pomocí naběračky nalijeme naši směs na pánev (vždy takové množství, abychom z ní vytvořili tenkou placku). Tu opékáme na silném ohni jen pár minut, jakmile je hotová, obrátíme ji na druhou stranu.
Na hotovou palačinku rozetřeme čokoládový krém, přehneme na polovinu, opět naneseme krém a přeložíme na čtvrtinu. Nakonec posypeme moučkovým cukrem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI