Cuketová buchta s mákem a švestkami zpět

Ingredience:
nastrouhaná cuketa (mladou neloupeme)400 gmletý mák200 gvlašské ořechy200 g
moučkový cukr200 grozpuštěné máslo100 mlvejce4 ks
větší švestky13 ks (cca 600g)
Drobenka:
polohrubá mouka120 gmoučkový cukr60 gmáslo pokojové teploty60 g
nastrouhaná cuketa (mladou neloupeme) 400 g, mletý mák 200 g, vlašské ořechy 200 g, moučkový cukr 200 g, rozpuštěné máslo 100 ml, vejce 4 ks, větší švestky 13 ks (cca 600g), polohrubá mouka 120 g, moučkový cukr 60 g, máslo pokojové teploty 60 g

Příprava

Cuketové koláče a buchty jsou hodně oblíbené a známé. Zkusila jsem zaexperimentovat s mákem a ovocem a podařilo se. Koláč je krásně vláčný a chutná i na druhý den.

Do misky dáme suroviny na drobenku a mnutím mezi prsty propracujeme tak, aby byla drobenka drobivá. 

Cuketu a švestky očistíme, švestky rozpůlíme a vypeckujeme. Cuketu i se slupkou nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle.

Ořechy nahrubo nasekáme. 150 g necháme do těsta a zbývajících 50 g odložíme stranou.

Žloutky oddělíme od bílků a ty ušleháme do hustého sněhu. Žloutky dáme do hlubší mísy a s cukrem ušleháme do husté pěny. Přidáme chladné rozpuštěné máslo a opět prošleháme. Přidáme cuketu, mák a ořechy, promícháme a nakonec zlehka vmícháme sníh. Přelijeme na připravený plech a stěrkou stejnoměrně rozetřeme. Poklademe půlkami švestek, které posypeme zbytkem ořechů a nakonec posypeme drobenkou. 

Vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme cca 50 minut. Po vystydnutí nakrájíme na porce a posypeme moučkovým cukrem.

2017-09-18 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI