Cuketový švestkový koláč s mákem zpět

Ingredience:
najemno nastrouhaná cuketa oloupaná a zbavená semen140 gpanela či jiné sladidlo120 gvejce2 ks
tuk - České Ghíčko bio, Alsan bio či olej2 lžíceprášek do pečiva bio Amylon1 ksšpaldová hladká mouka380 g
voda80 mlšvestky dle potřebymletý mák dle potřeby
tuk na vytření plechuhrubá mouka na vysypání plechu
najemno nastrouhaná cuketa oloupaná a zbavená semen 140 g, panela či jiné sladidlo 120 g, vejce 2 ks, tuk - České Ghíčko bio, Alsan bio či olej 2 lžíce, prášek do pečiva bio Amylon 1 ks, špaldová hladká mouka 380 g, voda 80 ml, švestky dle potřeby, mletý mák dle potřeby, tuk na vytření plechu, hrubá mouka na vysypání plechu

Příprava

Dostali jsme obří bednu švestek  ty my rádi. Kromě švestek je tu asi 30 cuket, které postupně porcuji, a tak bylo jasné, že cuketa bude zase zamaskována v těstě. Tento koláč je extrémně žravý, prostě kombinace švestek a máku se neomrzí.

Vejce našleháme s cukrem a tukem. Následně již jen s pomocí metly vmícháme mouku s kypřícím práškem, střídavě s vodou. Nakonec přidáme do těsta nastrouhanou cuketu a zamícháme. Těsto přendáme do tukem vytřeného a moukou vysypaného plechu. Těsto roztáhneme po celém plechu. Na těsto klademe pokrájené švestky, které jen posypeme mákem. Připravený koláč dáme péct do trouby. Pečeme na 180°C přibližně 30 minut. Moučník necháme vychladnout a pak už jen vychutnáme tu dobrotu. Pak už jen vítězí ten, který přijde dřív.

2018-10-01 Dezerty

Poznámka

Koláč jsem pekla na plech s rozměry 32 x 22 cm.

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI