Ingredience: | |||||
Bio České Ghíčko | 6 lžic | pohanková mouka | 150 g | mleté vlašské ořechy | 50 g |
vanilkový lusk | 1 ks | datlový sirup | 1 lžce | mandlové mléko | 250 ml |
vejce | 2 ks | bezfosfátový kypřící prášek Bio amylon | 1/2 lžičky | ||
Krém: | |||||
kokosová smeana Soyatoo | 200 ml | kakao lifefood raw | dle chuti | kakao lifefood | 2 lžíce |
raw čokoláda Vivani hot chocolate | na posypání |
Tatínkovo narozeniny sice budeme slavit až o víkendu, ale přece musí dostat něco dobrého na zoubek. Nedalo mi to a upekla jsem alespoň cupcake a jelikož jsme si České Ghíčko zamilovali, tak mini dortíčky musely být právě z něj.
Vyšleháme si vejce, přidáme Ghíčko, datlový sirup, opět šleháme, postupně vsypeme vlašské ořechy, prosetou mouku, kypřící prášek, vanilku a přiléváme mandlové mléko.
Když je těsto vyšlehané, nalijeme jej do košíčků a dáme péct do rozehřáté trouby na 200°C na 20-30 minut, vyzkoušíme špejlí.
Vychladlé cupcakes ozdobíme krémem. Vyšleháme si kokosovou smetanu, kterou si rozdělíme na dvě části. Druhou část obarvíme kakaem, bude třeba opět vyšlehat. Dortíčky ozdobíme krémem a posypeme čokoládou a dáme do lednice ztuhnout.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI