Cupcakes z vlašských ořechů, kokosové smetany a kakaa zpět

Ingredience:
Bio České Ghíčko6 lžicpohanková mouka150 gmleté vlašské ořechy50 g
vanilkový lusk1 ksdatlový sirup1 lžcemandlové mléko250 ml
vejce2 ksbezfosfátový kypřící prášek Bio amylon1/2 lžičky
Krém:
kokosová smeana Soyatoo200 mlkakao lifefood raw dle chutikakao lifefood2 lžíce
raw čokoláda Vivani hot chocolate na posypání
Bio České Ghíčko 6 lžic, pohanková mouka 150 g, mleté vlašské ořechy 50 g, vanilkový lusk 1 ks, datlový sirup 1 lžce, mandlové mléko 250 ml, vejce 2 ks, bezfosfátový kypřící prášek Bio amylon 1/2 lžičky, kokosová smeana Soyatoo 200 ml, kakao lifefood raw dle chuti, kakao lifefood 2 lžíce, raw čokoláda Vivani hot chocolate na posypání

Příprava

Tatínkovo narozeniny sice budeme slavit až o víkendu, ale přece musí dostat něco dobrého na zoubek. Nedalo mi to a upekla jsem alespoň cupcake a jelikož jsme si České Ghíčko zamilovali, tak mini dortíčky musely být právě z něj.

Vyšleháme si vejce, přidáme Ghíčko, datlový sirup, opět šleháme, postupně vsypeme vlašské ořechy, prosetou mouku, kypřící prášek, vanilku a přiléváme mandlové mléko.
Když je těsto vyšlehané, nalijeme jej do košíčků a dáme péct do rozehřáté trouby na 200°C na 20-30 minut, vyzkoušíme špejlí.

Vychladlé cupcakes ozdobíme krémem. Vyšleháme si kokosovou smetanu, kterou si rozdělíme na dvě části. Druhou část obarvíme kakaem, bude třeba opět vyšlehat. Dortíčky ozdobíme krémem a posypeme čokoládou a dáme do lednice ztuhnout.

2016-02-22 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnarozeniny
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI