Cvibak zpět

Ingredience:
vejce2 kskrupicový cukr200 gsměs kandovaného ovoce, pomerančová kůra, rozinky, nahrubo nasekaná čokoládacca 300 g
polohrubá mouka400 - 500 gkypřící prášek do pečiva1 balíčekvejce na potření1 ks
vejce 2 ks, krupicový cukr 200 g, směs kandovaného ovoce, pomerančová kůra, rozinky, nahrubo nasekaná čokoláda cca 300 g, polohrubá mouka 400 - 500 g, kypřící prášek do pečiva 1 balíček, vejce na potření 1 ks

Příprava

Starý rodinný recept na cvibak, nebo chcete-li suchar či piškot s kandovaným ovocem, rozinkami, čokoládou či oříšky.

Celá vejce ušleháme spolu s cukrem do husté pěny. Přidáme kandované ovoce, ořechy, čokoládu, rozinky... Nakonec po částech přidáme mouku s pečivovým práškem. Na vále si z těsta vyválíme 5 "hadů". Přemístíme na plech vystlaný papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě na 180 st. 12 minut. Poté teplotu snížíme na 150 st. a ještě 20 minut dopékáme. Na mřížce necháme chvilku vychládnout a ještě teplé nakrájíme. Po vychladnutí dáme do uzavíratelné dózy a necháme 2 dny uležet.
Tento recept jsem zdědila po manželově babičce. Cvibak se u nich vždycky pekl na vánoce a velikonoce.

2015-04-13 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostvelikonoce
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI