Ingredience: | |||||
máslo | 115 g | kvalitní tmavá čokoláda (nejlépe 85%) | 170 g | cukr krupice | 330 g |
velká vejce | 3 ks | kvalitní německé kakao | 25 g | polohrubá mouka | 90 g + 2 lžíce |
sůl | 1/2 lžičky |
Zkusil jsem čokoládové brownies podle amerického receptu poprvé nedávno a dopadlo to tak, že se hnedka snědli. Proto jsem se rozhodl jej upéct znovu. Zkuste taky! Čokoládová rozkoš zaručena.
1. Předehřejeme si troubu na 175°C (bez použití funkce horkovzduch).
2. Rozpustíme pomalu čokoládu s máslem. Smícháme dohromady.
3. Postupně vsypeme cukr a přitom mícháme.
4. Poté postupně přidáme jedno vejce po druhém.
5. Přidáme kakao a sůl a opět smícháme s čokoládovou směsí.
6. Na závěr přidáme polohrubou mouku a jemně ji smícháme.
7. Směs přendáme do připravené čtvercové formy a dáme do trouby.
8. Péct budeme 35 až 40 minut.
9. Po upečení vyndáme brownies z trouby a necháme 15 minut odpočinout
10. Vyklopíme z formy a nakrájíme na devět krásných kousků a máme hotovo.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI