Ďábelský čokoládový dort zpět

Korpus:
mandlová mouka125 gvejce4 kskakao2 lžičky
vinný kámen (kypřící prášek)2 lžičkykokosový olej2 vrchovaté lžícekokosové mléko2 dcl
vysokoprocentní hořká čokoláda100 gxylitol dle chuti
Krém:
kokosové mléko (tuhá část)2 lžícemascarpone250 gšlehačka ke šlehání200 ml
vysokoprocentní hořká čokoláda100 gzralé banány (výborné i s jahodami)2 ks
mandlová mouka 125 g, vejce 4 ks, kakao 2 lžičky, vinný kámen (kypřící prášek) 2 lžičky, kokosový olej 2 vrchovaté lžíce, kokosové mléko 2 dcl, vysokoprocentní hořká čokoláda 100 g, xylitol dle chuti, kokosové mléko (tuhá část) 2 lžíce, mascarpone 250 g, šlehačka ke šlehání 200 ml, vysokoprocentní hořká čokoláda 100 g, zralé banány (výborné i s jahodami) 2 ks

Příprava

Milovníci čokolády si přijdou s tímto dortem na své. Nejen, že korpus je čokoládový, ale i krém je plný čokolády. Navíc je bez mouky a bez cukru. Tak pojďme na něj!

Nejprve si předehřejeme troubu na 180 stupňů. Vyšleháme si bílky. Rozpustíme čokoládu a vmícháme ji k ostatním surovinám. Pak opatrně zašleháme i bílky. Nalijeme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme cca 40 minut. 

Vyšleháme si šlehačku. Přidáme rozpuštěnou čokoládu s ostatními surovinami a prošleháme. 

Vychladlý korpus rozřízneme, potřeme krámem, proložíme banánem a necháme nejlépe do druhého dne odležet. 

2018-03-26 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI