Korpus: | |||||
mandlová mouka | 125 g | vejce | 4 ks | kakao | 2 lžičky |
vinný kámen (kypřící prášek) | 2 lžičky | kokosový olej | 2 vrchovaté lžíce | kokosové mléko | 2 dcl |
vysokoprocentní hořká čokoláda | 100 g | xylitol | dle chuti | ||
Krém: | |||||
kokosové mléko (tuhá část) | 2 lžíce | mascarpone | 250 g | šlehačka ke šlehání | 200 ml |
vysokoprocentní hořká čokoláda | 100 g | zralé banány (výborné i s jahodami) | 2 ks |
Milovníci čokolády si přijdou s tímto dortem na své. Nejen, že korpus je čokoládový, ale i krém je plný čokolády. Navíc je bez mouky a bez cukru. Tak pojďme na něj!
Nejprve si předehřejeme troubu na 180 stupňů. Vyšleháme si bílky. Rozpustíme čokoládu a vmícháme ji k ostatním surovinám. Pak opatrně zašleháme i bílky. Nalijeme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme cca 40 minut.
Vyšleháme si šlehačku. Přidáme rozpuštěnou čokoládu s ostatními surovinami a prošleháme.
Vychladlý korpus rozřízneme, potřeme krámem, proložíme banánem a necháme nejlépe do druhého dne odležet.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI