Dezert ala tiramisu zpět

Ingredience:
piškotové těsto / piškoty mascarpone1 kelímekzakysaná smetana1 kelímek
vanilkový cukr1-2 sáčkyoblíbený sirup1 vrchovatá lžícesilná káva1/2 šálku
rum pro DOSPĚLÉ1 panák
piškotové těsto / piškoty , mascarpone 1 kelímek, zakysaná smetana 1 kelímek, vanilkový cukr 1-2 sáčky, oblíbený sirup 1 vrchovatá lžíce, silná káva 1/2 šálku, rum pro DOSPĚLÉ 1 panák

Příprava

Odkrojky z valentýnského pečení, které mi zůstaly z vykrajování růžových srdíček do citronové babety, jsem se rozhodla zužitkovat na dezert do skleničky. Největší chuť jsem měla na tiramisu, ale protože kávový dezert jistě není pro děti to nejvhodnější, tady ho máte i s verzí číslo dvě, která potěší každého malého strávníka tak, že po té vaší dospělé ani nevzdechne.

V mixeru vyšlehejte mascarpone se zakysanou smetanou a (vanilkovým) cukrem, dokud se vše pěkně nespojí. Do skleničky nadrobte piškot a dospělou verzi bohatě pokapejte uvařenou kávou smíchanou s troškou oblíbeného likéru. V dětské verzi kávu nahraďte ovocnou šťávou či sirupem (ten můžete v případě potřeby také malinko naředit vodou). Na piškot dejte vyšlehaný krém. Pokud chcete, klidně můžete postup ještě jednou zopakovat. Nechejte pár hodin v chladu lednice, aby krém ztuhnul a piškot nasáknul. Zdobit můžete libovolným ovocem.

2015-02-24 Dezerty

Poznámka

Pokud nemáte piškotové těsto, postačí i obyčejný dětský cukrářský piškot.

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídladěti
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
děti
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostdětská oslava
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI