Ingredience: | |||||
amarantové vločky | |||||
kokosové mléko | 4 lžíce | bílý jogurt | 6 lžic | chia semínka | 1 a půl lžičky |
mletá skořice | 1/2 lžičky | med | 1 lžíce | hroznové víno | několik kuliček |
neslazené jablečné pyré | 4 lžíce | ||||
Dále budete potřebovat: | |||||
zavařovací sklenice se šroubovacím víčkem | 1 ks |
Také máte rána tak trochu hektická? U nás i přes všechnu snahu, je to bohužel tak snad každé ráno. Syn se vypravuje do školky, manžel do práce, mezitím lítá mladší dcera... Protože snídaně je pro mě, a tak to razím i v rodině, základ dne je třeba, aby to bylo něco rychlého nebo už předchystaného. Tato varianta ranní pochoutky splňuje vše, co je třeba a ke všemu je moc dobrá. Dá se samozřejmě využít i jako vydatná svačinka.
Amarantové vločky nasypeme do zavařovací sklenice. Spolu s nimi kokosové mléko, jogurt, chia semínka a med. Ve sklenici necháme ještě trochu místa na ovoce, které přidáme v dalším kroku. Sklenici zašroubujeme a protřepeme.
Protřepanou sklenici zas odšroubujeme a přidáme oblíbené ovoce, v tomto případě jablečné pyré a škořici. V případě amarantových vloček můžeme hned jíst, pokud bychom použily jiné vločky, např. ovesné, tak je lepší nechat je pořádně nasáknout mlékem, ideálně přes noc.
Sklenici můžeme nechat v lednici přes noc, kde do sebe vločky více nasáknou mléko a změknou. Takto připravené kaše vydrží v lednici až 3 dny. Záleží na zralosti ovoce. Můžeme pak jíst přímpo ze sklenice, nebo si přendat do misky a pomocí dalších vrstev jako dalšího ovoce a jogurtu si vytvořit opravdu sytou pochoutku.
Inspirovala jsem se na webu carujeme.cz.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI