Banán rozmixujeme spolu s pomerančovou šťávou a přivedeme k varu. Poté odstavíme, vsypeme želatinu a sladidlo a necháme mírně vychladnout. Poté vylijeme na plech nebo jinou připravenou nádobu, kterou můžeme vystlat pečícím papírem, ale pokud zvolíte takovou, ze které budete schopní hmotu vyklopit převrácením, není to nutné. Necháme úplně ztuhnout a pak už můžeme vykrajovat tvary.
Použité ovoce můžeme měnit různě podle nálady, stejně jako barevnost díky různým barvám želatiny či potravinářským barvám. Některé druhy ovoce (jako například jahody, lesní plody, třesně apod. je dobré nejdříve tepelně upravit).
Trvanlivost bombónů oproti těm kupovaným je velmi nízká. Doporučovala bych skladovat v chladnu a pokud možno tak, aby se sebe jednotlivě nedotýkaly.
Z uvedeného množství je opravdu obrovské množství hmoty k vykrajování. Dělala jsem ze čtvrtiny dávky a množství na fotografii je tak asi poloviční z celkového množství bombónů, které jsem vykrájela.
Recept pochází z tohoto článku, kde se také dočtete více.