Domácí müsli tyčinky s medem, kokosem, meruňkovým Šmakounem a čokoládou s Ghítelou zpět

Ingredience:
ovesné vločky86 gstrouhaný kokos40 gmeruňkový Šmakoun100 g
nesířené rozinky50 gkokosový olej RAW BIO50 grýžovo-kokosové mléko nebo voda1 - 2 lžíce
med2 - 3 lžíce
Zdobení:
čokoláda na vaření - Vivani1 proužekGhítela1 lžička
ovesné vločky 86 g, strouhaný kokos 40 g, meruňkový Šmakoun 100 g, nesířené rozinky 50 g, kokosový olej RAW BIO 50 g, rýžovo-kokosové mléko nebo voda 1 - 2 lžíce, med 2 - 3 lžíce, čokoláda na vaření - Vivani 1 proužek, Ghítela 1 lžička

Příprava

Strašně snadné, jednoduché müsli tyčinky, bez palmového oleje, které vás nenechají chladné, naprosto luxusní dobrůtka. 
Pořád jsem chodila kolem lednice a říkala jsem si, co udělám z toho meruňkového Šmakouna, zásoby mlsek snědené a já chtěla něco zdravějšího. Prostě a jednoduše mě napadly ovesné tyčinky, péct se mi nechtělo, popadla jsem Šmakouna a už to jelo. Zdravé, chutné a ještě obohacené o kvalitní bílkoviny... MŇAM.

Ovesné vločky rozemeleme na prach, přidáme najmno nastrouhaného meruňkového Šmakouna, s tím si fakt musíme pohrát nebo po nastrouhání rozmixovat ještě tyčovým mixérem. Přisypeme rozinky, strouhaný kokos, přidáme med, přilijeme rozpuštěný kokosový olej. Pokud máte z lednice, nechte jej rozehřát ve vodní lázni. Pokud bude směs málo lepkavá, bude se rozpadat, přidejte ještě kokosový olej, já si pomáhám rostlinným mlékem nebo vodou, přidala jsem 2 lžíce rýžovo-kokosového mléka Provamel, ale půjde i bez, stačí přidat navíc kokosový olej nebo med.
Ponoříme se do hnětení surovin, pěkně ručně, před formováním ochutnáme zda budou tyčinky dost sladké, v případně potřeby přidáme med. Tvárnou hmotu upěchujeme do malého plechu, který jsme si vystlali pečícím papírem, rovnoměrně upěchujeme, já vytvarovala obdélník, který jsem následně plánovala krájet. Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu na vaření, přidáme dle chuti Ghítelu, zamícháme a pomocí lžičky ozdobíme nepravidelně budoucí tyčinky čokoládou, já nechala čokoládu stékat po lžičce nebo klidně celé potřeme. Dáme do lednice chladit minimálně na 2 hodiny. 
Následně nakrájíme, ideální je připravit večer a druhý den konzumovat.

Milovníci Šmakouna se zde mohou vyřádit, věřím, že Šmakoun brusinky a goji bude také pěkně vypečená kombinace.

Přeji příjemné mlsání.

2016-10-13 Dezerty

Poznámka

Možnosti polev jsou neomezené, nemusí se polévat ničím, bílou čokoládou, která není vhodná pro alergiky na mléčnou bílkovinu, případně si udělat polevu z karobu a kokosového oleje. Jogurtovou jsem nehledala ani nestudovala, protože ji syn bohužel nesmí. Informace pro alergiky na vaječný bílek - Šmakoun je vyroben z bílku tudíž pokud jej nemůžete, nezoufejte, přidejte si místo Šmakouna sušené meruňky, které předem namočte a přidejte do směsi namleté mandle, bude zapotřebí upravit poměr vloček, ale s tím si hravě poradíte. Ghítela je luxusní alternativa oblíbené pomazánky. Složení: arašídové máslo, ghí, kakao, med, vanilka vše v BIO kvalitě. Med lze nahradit agáve sirupem, datlový sirupem atd.

Autor:

Počet porcí
7
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostpiknik
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI