Domácí peprmintky zpět

Ingredience:
slazené kondenzované mléko180 mlmoučkový cukr500 gpeprmintový extrakt (dá se sehnat na internetu nebo když naložíte lístky máty do vodky a počkáte 14 dní nemusíte nic shánět)3 lžičky
slazené kondenzované mléko 180 ml, moučkový cukr 500 g, peprmintový extrakt (dá se sehnat na internetu nebo když naložíte lístky máty do vodky a počkáte 14 dní nemusíte nic shánět) 3 lžičky

Příprava

Další neodolatelná kombinace ( alespoň pro mě ) - peprmint + čokoláda. 
Jak jsem na začátku roku slíbila, čekají vás každý měsíc recepty na nějaké téma. Leden je ve znamení peprmintu. A toto je první ze tří receptů. Nejvíc se mi na něm líbí to, jak je úžasně jednoduchý.
Z přesátého cukru, mléka a extraktu vypracujeme hladkou hmotu. Nesmí se nám lepit, takže v případě nutnosti přidáme cukr nebo mléko. 
Rozdělíme si hmotu na čtyři části. Každou vyválíme na plát vysoký 0,5 - 1 cm. Z něj vykrajujeme požadované tvary. Vše skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme proschnout z obou stran ( nejlépe přes noc ). 
Druhý den celé peprmintky namáčíme do rozpuštěné čokolády, necháme zatuhnout a skladujeme v uzavřené nádobě.
2015-01-12 Dezerty

Autor:

Počet porcí
40
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI