Další neodolatelná kombinace ( alespoň pro mě ) - peprmint + čokoláda.
Jak jsem na začátku roku slíbila, čekají vás každý měsíc recepty na nějaké téma. Leden je ve znamení peprmintu. A toto je první ze tří receptů. Nejvíc se mi na něm líbí to, jak je úžasně jednoduchý.
Z přesátého cukru, mléka a extraktu vypracujeme hladkou hmotu. Nesmí se nám lepit, takže v případě nutnosti přidáme cukr nebo mléko.
Rozdělíme si hmotu na čtyři části. Každou vyválíme na plát vysoký 0,5 - 1 cm. Z něj vykrajujeme požadované tvary. Vše skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme proschnout z obou stran ( nejlépe přes noc ).
Druhý den celé peprmintky namáčíme do rozpuštěné čokolády, necháme zatuhnout a skladujeme v uzavřené nádobě.