Domácí Tiramisu zpět

Ingredience:
vejce6 kscukr krupice130 gmascarpone (má Lidl nebo Penny)500 g
kafe (nejlépe italská Lavazza)6 porcíhořká čokoláda nebo kakao v prášku1 baleníitalské piškoty Pavesini nebo Savoiardi (mají je v Penny nebo Kaufland)400 g
rum nebo amaretto (a nebo taky nic, není tak nutné)2 polévkové lžíce
vejce 6 ks, cukr krupice 130 g, mascarpone (má Lidl nebo Penny) 500 g, kafe (nejlépe italská Lavazza) 6 porcí, hořká čokoláda nebo kakao v prášku 1 balení, italské piškoty Pavesini nebo Savoiardi (mají je v Penny nebo Kaufland) 400 g, rum nebo amaretto (a nebo taky nic, není tak nutné) 2 polévkové lžíce

Příprava

Nejdůležitější ze všeho je namíchat ty správné ingredience a především je žádnými jinými nenahrazovat....

Snad nejznámější italskou pochoutkou je právě Tiramisu. V čem vlastně spočívá to „pravé“ italské? No přece v mascarponeitalském silném kafi a v trpělivosti s namáčením piškotů Savoiardi nebo Pavesini. Nejdůležitější ze všeho je namíchat ty správné ingredience a především je žádnými jinými nenahrazovat..což by nemělo být tak těžké, vzhledem k tomu, že už dneska najdeme všechny potřebné ingredience i nás v supermarketech.

Jo přiznám se, tohle tiramisu jsem dělala jen částečně. Půlku práce odved můj přítel. Je to už taková naše tradice dělat tiramisu společně a tak tu máte fotky tiramisu od pravého Itala :-) 

Postup přípravy:

  • připravte překapávané italské espresso (cca 6 porcí – když nebudou stačit, tak se dá kafe přidělat) – důležité je, aby kafe bylo opravdu hodně malé a hodně silné, v případě, že chcete přidat i rum (amaretto) tak doporučuji pouze jedno víčko vmíchat do 6 porcí kafe
  • rozdělte žloutky od bílků do dvou různých misek
  • žloutky smíchejte s půlkou cukru – buď ručně nebo mixérem (je potřeba aby se cukr kompletně rozpustil ve vajíčku a vznikla taková kaše)
  • následně žloutky smíchejte s mascarpone (taky buď ručně nebo mixérem) – krém by měl být bez žmolků
  • potom smíchejte bílky s druhou půlkou cukru a našlehejte je na hodně tuhou pěnu (je správně namíchaná, když si obrátíte misku vzhůru nohama a pěna drží…já vim, je to risk, ale je to taky systém :-) )
  • nakonec krém smíchejte s bílky následujícím způsobem: přidávejte do mísy se žloutky a mascarpone našlehané bílky po malých částech a průběžně míchejte vařečkou směrem od zdola nahoru dokud vám nevznikne hustý krém (toto je potřeba udělat ručně a ne mixérem)
  • do připraveného pekáče rozprostřete tenkou vrstvu krému
  • vezměte italské piškoty a namáčejte je po jednom v připraveném kafi – je potřeba je namáčet velmi krátce, z každé strany cca 1 sekundu (piškoty musejí zůstat křehké a nerozmáčené) a položte je na krém v pekáči
  • jakmile vyplníte první patro, pokryjte piškoty vrstvou krému (ne příliš, stačí tak, aby piškoty nebyly vidět)
  • takhle se postup opakuje až dojdou všechny ingredience
  • nakonec nám navrchu zůstane vrstva krému, kterou posypeme buď nastrouhanou hořkou čokoládou nebo kakaem
  • tiramisu se pak dá vychladit do lednice na zhruba 2 – 3 h
2014-08-07 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostnávštěva
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI