Ingredience: | |||||
vejce | 6 ks | cukr krupice | 130 g | mascarpone (má Lidl nebo Penny) | 500 g |
kafe (nejlépe italská Lavazza) | 6 porcí | hořká čokoláda nebo kakao v prášku | 1 balení | italské piškoty Pavesini nebo Savoiardi (mají je v Penny nebo Kaufland) | 400 g |
rum nebo amaretto (a nebo taky nic, není tak nutné) | 2 polévkové lžíce |
Nejdůležitější ze všeho je namíchat ty správné ingredience a především je žádnými jinými nenahrazovat....
Snad nejznámější italskou pochoutkou je právě Tiramisu. V čem vlastně spočívá to „pravé“ italské? No přece v mascarpone, italském silném kafi a v trpělivosti s namáčením piškotů Savoiardi nebo Pavesini. Nejdůležitější ze všeho je namíchat ty správné ingredience a především je žádnými jinými nenahrazovat..což by nemělo být tak těžké, vzhledem k tomu, že už dneska najdeme všechny potřebné ingredience i nás v supermarketech.
Jo přiznám se, tohle tiramisu jsem dělala jen částečně. Půlku práce odved můj přítel. Je to už taková naše tradice dělat tiramisu společně a tak tu máte fotky tiramisu od pravého Itala :-)
Postup přípravy:
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI