Korpus: | |||||
žloutky | 6 ks | cukr | 200 g | holandské kakao | 60 g |
voda | 8 lžic | polohrubá mouka | 140 g | kypřící prášek do pečiva | 24 g |
bílky (sníh) | 6 ks | ||||
Krém - 1. fáze: | |||||
máslo | 60 g | hladká mouka | 60 g | mléko | 2 hrnky |
Krém - 2. fáze: | |||||
máslo | 250 g | cukr | 200 g | holandské kakao | 80 g |
vejce | 1 ks | ||||
Na ozdobu: | |||||
smetana ke šlehání | 3 ks | ztužovač šlehačky | 3 ks | čokoláda | na postrouhání |
čokoládové zdobení | dle potřeby |
Co si dnes připravit sváteční dortík? Tento dort Harlekýn jsme připravovali v televizním pořadu Hezky česky s Vendy a Adamem na TV Paprika CzSk, kdo nestihl receptík, tak tady je…
Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme vodu, sypké suroviny (mouku, kakao a prášek do pečiva si předem smícháme v misce) a pak ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané dortové formy, pečeme na 180 °C (čas neuvádím, je potřeba zkusit špejlí, zda je těsto upečené).
Z másla a mouky vytvoříme jíšku, pak přidáme mléko a uvaříme kaši, kterou necháme vychladnout.
Máslo, cukr, kakao a vejce ušleháme, přidáme vychladlou kaši a máme hotový krém.
Zdobíme ušlehanou smetanou a čokoládou.
Fotos: Katalin Sándor
Všechny recepty z pořadu najdete na: www.tvpaprika.cz
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI