Tmavý korpus: | |||||
žloutky | 6 ks | cukr | 200 g | kakao | 60 g |
voda | 8 lžic | polohrubá mouka | 140 g | prášek do pečiva | 1,5 balíčku |
bílky | 6 ks | ||||
Kakaový krém: | |||||
máslo | 30 g | hladká mouka | 30 g | mléko | 1 hrnek |
máslo | 140 g | cukr | 100 g | kakao | 40 g |
Banánový krém: | |||||
mléko | 500 ml | cukr | 2 lžíce | banánový puding | 2 ks |
máslo | 50 g | cukr | 2 lžíce |
Náš Pétík měl narozeniny a jelikož je milovník kočiček, tak volba motivu dortíku byla jasná. Tak tady další dortík jako inspirace pro vás!
Tmavý korpus
Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme vodu, sypké suroviny a poté ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme na 180°C. Čas neuvádím, je potřeba zkusit špejlí, zda je těsto upečené.
Kakaový krém (dělala jsem ho z dvojité dávky)
Z másla (30 g) a mouky (30 g) uděláme jíšku, přidáme mléko a uvaříme kaši, kterou necháme vychladnout. Máslo (140 g) a cukr (100 g) ušleháme, přidáme kaši, kakao a vymícháme.
Banánový krém
Z mléka, cukru a pudingů uvaříme hustý puding a necháme vychladnout. Na horký puding dáme potravinářskou fólii, aby se nám nevytvořil nežádoucí "škraloup" a necháme vychladnout.
Máslo vyšleháme s cukrem a postupně přidáváme vychladlý puding a vše vyšleháme v hladký krém.
Postup
Korpus prořízneme na pláty a promažeme tmavým krémem. Celý dort je nutné poté pomazat banánovým světlým krémem, aby neprosvítal kakaový krém pod potahovou hmotou. Takto připravený dort necháme do druhého dne zatuhnout v lednici. Druhý den následuje potahování dortu potahovou hmotou Smartflex Velvet a zdobení. Jedlý papír s obrázkem jsem přilepila cukrářským gelem.
Váha dortu: 2800 g, výška 10 cm, průměr 15 cm.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI