Dort prasátka na koupališti zpět

Korpus světlý:
vejce6 kscukr moučka200 golej150 ml
voda220 mlpolohrubá mouka380 gvanilkové aroma pár kapek
Krém:
máslo90 ghladká mouka90 gmléko3 hrnky (250 ml)
máslo420 gcukr300 gholandské kakao Carla120 g
Dále budete potřebovat:
Carla Čokoládové jazýčky mléčné1 baleníCarla Čokoláové jazýčky bílo-mléčné1 balenípotahovací hmota Smartflex Velvet mandlová příchuť dle potřeby
vejce 6 ks, cukr moučka 200 g, olej 150 ml, voda 220 ml, polohrubá mouka 380 g, vanilkové aroma pár kapek, máslo 90 g, hladká mouka 90 g, mléko 3 hrnky (250 ml), máslo 420 g, cukr 300 g, holandské kakao Carla 120 g, Carla Čokoládové jazýčky mléčné 1 balení, Carla Čokoláové jazýčky bílo-mléčné 1 balení, potahovací hmota Smartflex Velvet mandlová příchuť dle potřeby

Příprava

Blíží se nám letní sezóna, určitě se těšíte na koupaliště, tak vám posílám jeden “koupák”, ale né obyčejný, rovnou bahenní. Můj malý Péťa slaví druhé narozeniny a já přemýšlela, jakou tématiku dortíku zvolit. Ten kdo zná mého malého raubíře, by vám potvrdil, že Péťa je pěkné kvítko a “čuník”, no prostě kluk. Jediné s čím s zatím neztotožňuje je klid – tak snad si vezme příklad z lenošivých prasátek...

Nejprve si vymažeme a vysypeme hrubou moukou dortovou formu (průměr 25 cm). Poté si předehřejeme troubu na 180°C a vyšleháme si bílky v tuhý sníh. Pak si vyšleháme žloutky s cukrem moučka do pěny, přidáme tekuté ingredience a mouku. Nakonec ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme do formy a pečeme “do růžova”, zdali je upečené těsto vyzkoušíme raději špejlí.

Krém
Z másla a mouky vytvoříme jíšku, pak přidáme mléko a uvaříme kaši, kterou necháme vychladnout.

Máslo a cukr vyšleháme, pak přidáme vychladlou kaši, kakao a máme připravený krém.

Vychlazený dortový korpus prořízneme a promažeme krémem. Celý dort pomažeme krémem i na povrchu. Boky dortu uhladíme do hladka a na vrchní část dortu navrstvíme zbývající krém, který již neuhladíme, ale rozmažeme lžící, tak abychom vytvořili „bahenní koupaliště pro prasátka“. Boky dortu ozdobíme čokoládovými jazýčky od CARLA Chocolate. Toto zdobení boku dortu je snad nejjednodušší, které znám a je velmi praktické, protože díky jazýčkům máme již naznačené porce dortu (menší, či větší) – dort se tedy krájí mezi jazýčky. Nakonec je ta nejhezčí práce, na kterou se vždy těším – modelování. Prasátka, kruh a nezapomeňte na křidélka, ať se nám prasátko neutopí.

2016-06-06 Dezerty

Poznámka

Váha dortu 3100 g, průměr 27 cm a výška 8 - 16 cm.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptpro děti
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostdětská oslava
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI