Korpus: | |||||
žloutky | 6 ks | cukr | 200 g | kakao | 60 g |
voda | 8 lžic | olej | 2 lžíce | polohrubá mouka | 140 g |
prášek do pečiva | 2 ks | bílky | 6 ks | marmeláda nebo džem | dle potřeby |
Banánový krém: | |||||
mléko | 500 ml | cukr | 2 lžíce | banánový puding | 2 ks |
máslo | 500 g | cukr | 4 lžíce |
Princeznovský dort pro naši malou princeznu Vendulku. Ano, dort s princeznou Elzou Erendelskou, která u nás stále frčí. Musím vám napsat, že kombinace kakaového korpusu s banánovo-pudingovým krémem, nemá chybu. A Vendulka měla velikánskou radost, protože to bylo pro ni překvápko!
Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme vodu a sypké suroviny a nakonec ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme na 180°C (čas neuvádím, je potřeba zkusit špejlí zda je upečený).
Z mléka, cukru a pudingů uvaříme hustý puding a necháme vychladnout. Na horký puding dáme potravinářskou fólii, aby se nám nevytvořil nežádoucí "škraloup" a necháme vychladnout.
Máslo vyšleháme s cukrem a postupně přidáváme vychladlý puding. Postupně vyšleháme v hladký krém.
Korpus si 2x prořízneme. Spodní část tmavého korpusu si položíme na tác, natřeme marmeládou, pak krémem a přiklopíme druhou částí korpusu, který také pomažeme marmeládou a krémem. Pak přiklopíme třetí částí korpusu a celý dort pomažeme krémem.
Teď již jen ozdobit, na boky dortu lze použít kokos, ať již barvený, nebo obyčejný bílý. Na vršek dortu se přilepí jedlý papír s obrázkem princezny Elzy a zbývající krém použijeme na ozdobu dortíku cukrářským sáčkem. Nakonec již jen posypeme cukrovým zdobením a dort dáme ztuhnout do lednice.
Váha 3100 g, průměr 25 cm, výška 7cm
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI