Těsto: | |||||
vejce | 10 ks | cukr moučka | 10 lžic | polohrubá mouka | 10 lžic |
marmeláda | na namazání rolády | ||||
Krém: | |||||
zakysaná smetana | 1 velký kelímek | mléko | 1/2 l | vanilkový pudink | 1 a půl balíčku |
želatina na ztužení krému | 1 ks | cukr | 3 lžíce | jahody | na ozdobu |
Dort, který lahodí nejen oku, ale i chuti.
Krém:
Dáme vařit mléko s cukrem. Do trošky studeného mléka zamícháme pudink a poté přidáme do vroucího mléka (uvaříme hustý krém). Do hotového pudinku přidáme zakysanou smetanu a želatinu (želatinu si připravíme podle návodu). Vše pořádně rozmixujeme a necháme vychladnout a půl hodinky v lednici ztuhnout.
Těsto:
Vyšleháme cukr se žloutky a přidáme prosátou mouku. Potom si vyšleháme sníh a opatrně přidáme do těsta. Těsto si rozdělíme na 2 půlky a poté dáme první polovinu těsta na plech s pečícím papírem. Pečeme 10-15 minut na 180 °C. Stejným způsobem upečeme i druhou půlku.
Upečené těsto dáme na vlhkou utěrku a po 2 minutách, spolu s papírem, stočíme do rolády. Roládu pomažeme marmeládou (každý podle chuti) a smotáme ji. Dáme chladit do ledničky asi na hodinku.
Po vychladnutí si rolády nakrájíme asi na 1,5cm. Připravíme si dortovou menší formu a rozkrájenou roládu vkládáme po celém obvodu formy, potom roládu přidáme i na dno formy a zalijeme krémem a navrch krému poklademe zase roládu. Dáme vychladit do druhého dne do lednice. Nakonec přidáme jahody na ozdobu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI