Dort roláda zpět

Těsto:
vejce10 kscukr moučka10 lžicpolohrubá mouka10 lžic
marmeláda na namazání rolády
Krém:
zakysaná smetana1 velký kelímekmléko1/2 lvanilkový pudink1 a půl balíčku
želatina na ztužení krému1 kscukr3 lžícejahody na ozdobu
vejce 10 ks, cukr moučka 10 lžic, polohrubá mouka 10 lžic, marmeláda na namazání rolády, zakysaná smetana 1 velký kelímek, mléko 1/2 l, vanilkový pudink 1 a půl balíčku, želatina na ztužení krému 1 ks, cukr 3 lžíce, jahody na ozdobu

Příprava

Dort, který lahodí nejen oku, ale i chuti.

Krém:
Dáme vařit mléko s cukrem. Do trošky studeného mléka zamícháme pudink a poté přidáme do vroucího mléka (uvaříme hustý krém). Do hotového pudinku přidáme zakysanou smetanu a želatinu (želatinu si připravíme podle návodu). Vše pořádně rozmixujeme a necháme vychladnout a půl hodinky v lednici ztuhnout.

Těsto:
Vyšleháme cukr se žloutky a přidáme prosátou mouku. Potom si vyšleháme sníh a opatrně přidáme do těsta. Těsto si rozdělíme na 2 půlky a poté dáme první polovinu těsta na plech s pečícím papírem. Pečeme 10-15 minut na 180 °C. Stejným způsobem upečeme i druhou půlku.
Upečené těsto dáme na vlhkou utěrku a po 2 minutách, spolu s papírem, stočíme do rolády. Roládu pomažeme marmeládou (každý podle chuti) a smotáme ji. Dáme chladit do ledničky asi na hodinku.
Po vychladnutí si rolády nakrájíme asi na 1,5cm. Připravíme si dortovou menší formu a rozkrájenou roládu vkládáme po celém obvodu formy, potom roládu přidáme i na dno formy a zalijeme krémem a navrch krému poklademe zase roládu. Dáme vychladit do druhého dne do lednice. Nakonec přidáme jahody na ozdobu.

2014-03-12 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI