Korpus (forma o průměru 25cm): | |||||
vejce | 3 ks | sůl | špetka | cukr krupice | 125 g |
polohrubá mouka | 125 g | teplá voda | 2 lžíce | olej | 1 lžíce |
kypřící prášek do pečiva | špetka | Další ingredience: | maliny, borůvky | dle chuti | |
kornouty | dle potřeby | toffifee | dle chuti | rozpuštěná čokoláda s trochou kakaa | dle chuti |
marmeláda | dle chuti | ||||
Krém uvnitř dortu: | |||||
pudink za studena OLE Dr. Ötker | 2 ks | zakysaná smetana | 2 ks | smetana ke šlehání | 2 ks |
Krém na potření dortu: | |||||
máslo | 125 g | cukr moučka | 3 lžíce | tvaroh ve vaničce | 1 ks |
ztužovač smetany | 1 ks |
Dnes má Vendulka 7. narozeniny. Roste nám jako z vody a z holčičky máme slečnu baletku a školačku. Nesmí chybět ani narozeninový dortík na přání - s kornoutkama, ovocem a Toffifee.
Nejprve si upečeme světlý korpus, vymažeme a vysypeme hrubou moukou dortovou formu (průměr 25 cm). Poté si předehřejeme troubu na 180 °C a vyšleháme bílky se špetkou soli v tuhý sníh. Pak si vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme tekuté ingredience a mouku. Nakonec ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme do formy a pečeme “dorůžova”. Zdali je těsto upečené, to raději vyzkoušíme špejlí.
Postup výroby dortu:
Než nám vychladne korpus na dort, tak si připravíme krém do dortu. Všechny ingredience na krém si umixujeme ručním šlehačem do hladka. Dortový korpus si 1x prořízneme. Spodní část korpusu potřeme marmeládou, poté navrstvíme krém, posypeme borůvkami, zase potřeme krémem a přiklopíme druhou půlkou korpusu. Poté celý dáme dort vychladit do lednice.
Dále si připravíme krém na pomazání dortu. Změklé máslo v pokojové teplotě vyšleháme s cukrem, přidáme tvaroh a ztužovač smetany. Vše vyšleháme v hladký krém. Dort připraveným krémem pomažeme celý a dáme zase ztuhnout do lednice.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s trochou tuku a polijeme část dortu. Nakonec ozdobíme kornouty, ovocem a Toffifee.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI