Dortíčky s kaštanovým krémem zpět

Korpus:
větší vejce1 kscukr30 ghladká mouka25 g
karobová moučka nebo kakao5 golej1 lžička
Krém:
jedlé kaštany (vařených jich budeme potřebovat 100 g, doporučuji použít 180 g neloupaných)100 gsmetana ke šlehání200 mlmléko100 ml
javorový sirup3 lžícetvaroh70 gztužovač šlehačky1 sáček
Dále:
menší jablko1 ksskořice špetka
větší vejce 1 ks, cukr 30 g, hladká mouka 25 g, karobová moučka nebo kakao 5 g, olej 1 lžička, jedlé kaštany (vařených jich budeme potřebovat 100 g, doporučuji použít 180 g neloupaných) 100 g, smetana ke šlehání 200 ml, mléko 100 ml, javorový sirup 3 lžíce, tvaroh 70 g, ztužovač šlehačky 1 sáček, menší jablko 1 ks, skořice špetka

Příprava

Jelikož ne každý má doma karobový prášek, můžete použít i kakao, ale přesto – karob má svou specifickou chuť, která se ke kaštanům skvěle hodí.

Troubu předehřejeme na 160 °C a plech vyložíme pečícím papírem. Jablko oloupeme a nakrájíme na malinké kostičky (opravdu malé, aby lépe schly). Kousky jablek smícháme se skořicí, rozprostřeme na plech a dáme sušit do trouby.

Dáme vařit vodu na kaštany. Kaštany nařízneme křížem na straně, kde je špička a vhodíme do vroucí vody. Vaříme 20 minut, poté kaštany jeden po druhém vytahujeme z horké vody a loupeme.

100g uvařených kaštanů nalámeme na menší kousky a spolu s mlékem dál vaříme. Po 10 minutách odstavíme a necháme lehce zchladnout. Mléko by mělo být svařené asi tak na polovinu. Pak kaštany rozmixujeme na „pastu“. Vychladlou kaštanovou pastu promícháme s javorovým sirupem a tvarohem.

Smetanu vyšleháme se ztužovačem a postupně přimícháváme ke kaštanové směsi. Necháme chladit.

Troubu předehřejeme na 180 °C a plech vyložíme pečícím papírem. Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Poté přimícháme olej s moukou a karobem. Těsto rozetřeme na pečící papír ve vrstvě cca 0,5 cm a dáme na 8 minut péct.

Upečené těsto sejmeme z papíru a vykrájíme kolečka o průměru asi 5 cm. Jednotlivá kolečka zdobíme krémem a slepujeme ve třech vrstvách. Horní nazdobené kolečko posypeme nasušenými kousky jablka.

2015-01-22 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI