Drobenkový koláč s tvarohem a borůvkami zpět

Drobenka:
polohrubá špaldová mouka180 gmáslo100 gtřtinový cukr120 g
sušená citronová kůra1 lžička
Náplň:
tvaroh ve vaničce500 gmléko300 mlmoučkový cukr90 g
pudinkový prášek1 ksvanilkový cukr1 ksborůvky150 g
polohrubá špaldová mouka 180 g, máslo 100 g, třtinový cukr 120 g, sušená citronová kůra 1 lžička, tvaroh ve vaničce 500 g, mléko 300 ml, moučkový cukr 90 g, pudinkový prášek 1 ks, vanilkový cukr 1 ks, borůvky 150 g

Příprava

Tento koláč je neuvěřitelně rychlý, vláčný a rozplývá se na jazyku. Nadchne jak vás, když si budete potřebovat obalit nervy, ale i vaše přátele, kteří se u Vás zastaví na šálek kávy.

Drobenka

Ve větší misce všechny ingredience důkladně propracujte rukama. Vznikne sypká drobenka. Většinu drobenky rozprostřete ve formě na koláč. Pomocí prstů vymačkejte tenkou vrstvu až do krajů. Zbytek drobenky nechte na ozdobu koláče.

Náplň

Ve větší misce, pomocí metli, smíchejte všechny ingredience kromě borůvek. Směs je řídká, ale během pečení ztuhne.

Náplň nalijte do připravené formy. Posypte borůvkami a nakonec drobenkou. Pečte na 170°C zhruba 40 minut. Tento koláč je důležité nechat vychladnout a později dát odpočinout do lednice. Tím zaručíte úplně ztuhnutí.

2017-02-23 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI