Drobenkový koláč z ovesných vloček, mandlí, skořice s "tvarohem" a ovocem zpět

Ingredience (forma 26 cm):
ovesné vločky (bezlepkové)180 gmandle70 gkokosový cukr50 g
skořicce1 lžičkakokosový olej2 lžícekoko Ghí1 lžíce
Krém:
přírodní Šmakoun200 gkokosové mléko bez tekutého podílu1 plechovka (400ml)vanilkový lusk - vanilka z něj1 ks
žloutek (do nepečené verze nedáváme)1 kspanela či jiné sypké sladidlo dle chuti
Zdobení:
borůvky dle potřebymeruňky dle potřeby
ovesné vločky (bezlepkové) 180 g, mandle 70 g, kokosový cukr 50 g, skořicce 1 lžička, kokosový olej 2 lžíce, koko Ghí 1 lžíce, přírodní Šmakoun 200 g, kokosové mléko bez tekutého podílu 1 plechovka (400ml), vanilkový lusk - vanilka z něj 1 ks, žloutek (do nepečené verze nedáváme) 1 ks, panela či jiné sypké sladidlo dle chuti, borůvky dle potřeby, meruňky dle potřeby

Příprava

Příprava tohoto koláče je velmi rychlá a záleží jen na nás, jak si jej vychutnáme. Můžeme jej připravit jak v pečené či nepečené verzi.

Já jsem připravila pečenou variantu, ale nepečená je také skvělá. Záleží, na jakou chuť máte náladu, zda na pečený či nepečený korpus. Ovesné vločky rozemeleme na prach společně s mandlemi a kokosovým cukrem, nasypeme do mísy, přidáme skořici a tolik kokosového oleje, aby se suroviny dobře pojily a nerozpadaly se. Já jsem si tuky namíchala, protože miluji chuť Ghí v kombinaci s kokosovým olejem a měla jsem ještě v zásobě koko Ghí, tak jsem tuky namíchala. Do pečící formy upneme pečící papír a upěchujeme vzniklou hmotu. Na vzniklý korpus připravíme krém. Přírodního Šmakouna nastrouháme najemno, dáme do vyšší nádoby, přidáme žloutek (do nepečené variace žloutek nedáváme), přidáme vanilku z vanilkového lusku, lžíci sladidla a polovinu kokosového mléka bez tekutého podílu. Začneme mixovat tyčovým mixérem a postupně přidáváme zbylé kokosové mléko (bez tekutého podílu, který je na dně) do požadované konzistence. Pokud budeme péct, je dobré, aby krém na lžíci držel a netekl, kokosové mléko lehce při pečení povolí. Množství tekutého podílu v každém kokosovém mléce je rozdílné. Já používám kokosové mléko REAL, proto raději přidávejte kokosové mléko postupně. Pokud nebudete péct, dá se konzistence zachránit přidáním kokosového oleje, který krém ztuží, případně přidáním kakaového máslo, které dodá dezertu nevšední chuť. Pokud by byl krém příliš řídký a budete zapékat, bude zapotřebí ještě přistrouhat přírodního Šmakouna, případně přidat strouhaný kokos.

Vzniklý krém rovnoměrně rozprostřeme na korpus a přidáme pokrájené meruňky a borůvky. Máme připraveno. Pokud nebudeme zapékat, dáme do lednice vychladit. Pokud se rozhodneme pro zapékání, vložíme do předehřáté trouby na 15 - 20 minut zapečeme. Necháme vychladnout a rovněž dáme vychladit do lednice, korpus se pak lépe krájí

Po vychlazení si jej vychutnáme ke kávě či čaji.

Přeji dobrou chuť.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


2017-08-17 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI