Dvoubarevné dortíky zpět

Ingredience:
vejce4 kspolohrubá mouka250 gmoučkový cukr250 g
prášek do pečiva1 lžičkahorká voda4 lžíceolej4 lžíce
bílky - sníh4 kskakao2 lžícerum na pokropení korpusu
Náplň:
mléko750 mlvanilkový pudink2 a 1/2 sáčkucukr dle chuti
kakao2 lžícevaječný koňak1 dcltvaroh250 g
máslo70 gbrusinkový džem dle potřebyčokoládová poleva dle potřeby
kokos dle potřeby
vejce 4 ks, polohrubá mouka 250 g, moučkový cukr 250 g, prášek do pečiva 1 lžička, horká voda 4 lžíce, olej 4 lžíce, bílky - sníh 4 ks, kakao 2 lžíce, rum na pokropení korpusu, mléko 750 ml, vanilkový pudink 2 a 1/2 sáčku, cukr dle chuti, kakao 2 lžíce, vaječný koňak 1 dcl, tvaroh 250 g, máslo 70 g, brusinkový džem dle potřeby, čokoládová poleva dle potřeby, kokos dle potřeby

Příprava

Čekáte návštěvu a chcete je pohostit nějakým dezertem? Pak určitě vyzkoušejte tyto chutné dvoubarevné dortíky.

Žloutky ušleháme s cukrem, vodou a olejem a pak postupně vešleháme mouku s práškem. Nakonec vmícháme tuhý sníh. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a jednu obarvíme kakaem. Upečeme na 180 stupňů asi 15 minut. Zatím si uvaříme z mléka, cukru a vanilkového prášku, hustý pudink, který ušleháme s máslem a tvarohem a rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné vešleháme kakao a do druhé vaječný koňak. Necháme vychladnout a před potřením korpusu ještě prošleháme. Upečené korpusy necháme vychladnout, pokapeme rumem a rozpůlíme. Tmavou náplní slepíme dva světlé korpusy, pak pomažeme džemem a přilepíme tmavý korpus, přidáme světlý krém a tmavý korpus. Polijeme čokoládovou polevou a posypeme kokosem. Necháme v ledničce uležet do druhého dne.

2016-11-24 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI