Ingredience: | |||||
vejce | 4 ks | polohrubá mouka | 250 g | moučkový cukr | 250 g |
prášek do pečiva | 1 lžička | horká voda | 4 lžíce | olej | 4 lžíce |
bílky - sníh | 4 ks | kakao | 2 lžíce | rum | na pokropení korpusu |
Náplň: | |||||
mléko | 750 ml | vanilkový pudink | 2 a 1/2 sáčku | cukr | dle chuti |
kakao | 2 lžíce | vaječný koňak | 1 dcl | tvaroh | 250 g |
máslo | 70 g | brusinkový džem | dle potřeby | čokoládová poleva | dle potřeby |
kokos | dle potřeby |
Čekáte návštěvu a chcete je pohostit nějakým dezertem? Pak určitě vyzkoušejte tyto chutné dvoubarevné dortíky.
Žloutky ušleháme s cukrem, vodou a olejem a pak postupně vešleháme mouku s práškem. Nakonec vmícháme tuhý sníh. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a jednu obarvíme kakaem. Upečeme na 180 stupňů asi 15 minut. Zatím si uvaříme z mléka, cukru a vanilkového prášku, hustý pudink, který ušleháme s máslem a tvarohem a rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné vešleháme kakao a do druhé vaječný koňak. Necháme vychladnout a před potřením korpusu ještě prošleháme. Upečené korpusy necháme vychladnout, pokapeme rumem a rozpůlíme. Tmavou náplní slepíme dva světlé korpusy, pak pomažeme džemem a přilepíme tmavý korpus, přidáme světlý krém a tmavý korpus. Polijeme čokoládovou polevou a posypeme kokosem. Necháme v ledničce uležet do druhého dne.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI