Ingredience: | |||||
polohrubá mouka | 450 g | cukr moučka | 200 g | olej | 150 ml |
žloutky | 6 ks | vlažná voda | 10 lžic | kypřící prášek | 1 a 1/2 ks |
kakao | 3 lžíce | bílky na sníh | 6 ks | rum | 2-3 lžíce |
šlehačka ve spreji | 1 ks | mražené ovoce | 350 g | solamyl | 1 lžíce |
Tento sladký chlebíček vypadá na stole fakt úžasně. Pokud chcete oslnit návštěvu, je to ten správný dezert, pro dnešní den!
Směs ovoce (višně, rybíz, maliny a borůvky) dáme do kastrůlku, posypeme cukrem, přidáme trošku vody a krátce povaříme. Jen tak, aby se mražené ovoce rozehřálo. Přilijeme škrob rozmíchaný ve lžíci vody a svaříme do zhoustnutí. Podáváme teplé nebo studené. Záleží na vaší chuti.
Cukr, olej a žloutky ušleháme do pěny, přidáme 10 lžic vody a mouku promíchanou s kypřícím práškem.
Dobře promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.
Těsto rozdělíme na dva díly a jeden obarvíme kakaem.
Chlebíčkovou formu vymažeme a vysypeme moukou.
Střídavě vkládáme do formy světlé a tmavé těsto.
Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. asi 40 minut.
Vychladlý chlebíček nakrájíme, pokapeme rumem a ozdobíme ovocem a šlehačkou.
Hodně kuchařek sem tam kleje, že se jim nepovede ten dvoubarevný vzor. Zkuste nemít těsto moc řídké a věřte, že se vám to určitě povede.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI