Dvoubarevný chlebíček se šlehačkou a ovocem zpět

Ingredience:
polohrubá mouka450 gcukr moučka200 golej150 ml
žloutky6 ksvlažná voda10 lžickypřící prášek1 a 1/2 ks
kakao3 lžícebílky na sníh6 ksrum2-3 lžíce
šlehačka ve spreji1 ksmražené ovoce350 gsolamyl1 lžíce
polohrubá mouka 450 g, cukr moučka 200 g, olej 150 ml, žloutky 6 ks, vlažná voda 10 lžic, kypřící prášek 1 a 1/2 ks, kakao 3 lžíce, bílky na sníh 6 ks, rum 2-3 lžíce, šlehačka ve spreji 1 ks, mražené ovoce 350 g, solamyl 1 lžíce

Příprava

Tento sladký chlebíček vypadá na stole fakt úžasně. Pokud chcete oslnit návštěvu, je to ten správný dezert, pro dnešní den!

Směs ovoce (višně, rybíz, maliny a borůvky) dáme do kastrůlku, posypeme cukrem, přidáme trošku vody a krátce povaříme. Jen tak, aby se mražené ovoce rozehřálo. Přilijeme škrob rozmíchaný ve lžíci vody a svaříme do zhoustnutí. Podáváme teplé nebo studené. Záleží na vaší chuti.

Cukr, olej a žloutky ušleháme do pěny, přidáme 10 lžic vody a mouku promíchanou s kypřícím práškem.
Dobře promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.

Těsto rozdělíme na dva díly a jeden obarvíme kakaem.
Chlebíčkovou formu vymažeme a vysypeme moukou.
Střídavě vkládáme do formy světlé a tmavé těsto.

Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. asi 40 minut.

Vychladlý chlebíček nakrájíme, pokapeme rumem a ozdobíme ovocem a šlehačkou.
 

2022-07-26 Dezerty

Poznámka

Hodně kuchařek sem tam kleje, že se jim nepovede ten dvoubarevný vzor. Zkuste nemít těsto moc řídké a věřte, že se vám to určitě povede.

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptpro děti
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI