Ingredience: | |||||
oloupaná dýně Hokkaido | 200 g | třtinový cukr (muscovado) | 120 g | vejce | 2 ks |
zkysaná smetana | 150 g | mléko | 100 ml | celozrnná hladká pšeničná mouka | 120 g |
hladká mouka | 120 g | prášek do pečiva | 1 ks | olej | 2 lžíce |
skořice | 1 lžička | kraobový prášek | 1 - 2 lžíce | menší jablka | 2 ks |
cukr krystal | 2 lžíce | olej | 1 lžíce | nasekané vlašské ořechy | 2 lžíce |
Sezónní moučník, který nezabere hromadu času a přitom chutná tak dobře.
Troubu předehřejeme na 180 °C.
Plech vyložíme pečícím papírem.
Do mísy nastrouháme dýni, přidáme cukr, vejce, zakysanou smetanu, mléko, karob, obě mouky a prášek do pečiva.
Důkladně promícháme a nalijeme na plech.
Urovnáme, aby bylo těsto rovnoměrně rozprostřené a dáme péct.
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky.
Asi po 10 minutách, kdy se povrch těsta zatáhne, vyndáme buchtu z trouby a rychle na ni rozložíme plátky jablek vedle sebe, pečeme dalších cca 25 minut.
V polovině druhé fáze pečení přepneme troubu na horní ohřev.
Když jsou jablka opečená a buchta se po vpíchnutí špejlí nelepí, vyndáme ji z trouby.
Do kastrůlku vložím krupicový cukr, lžíci vody a vaříme, dokud nezačne karamel zlátnout.
Poté odstavíme a necháme chvíli odležet, asi minutu, než se karamel „ustálí“ a nebude bublat. Poté buchtu posypeme rovnoměrně ořechy a pocákáme karamelem.
Doboru chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI