Dýňová ovesná kaše zpět

Ingredience:
mléko250 mljemné ovesné vločky3 - 4 lžícevanilkový extrakt1 lžička
skořice1/2 lžičkymuškátový oříšek pár strouhnutímletý zázvor (nemusí být) špetka
sůl špetka*dýňové pyré1 vrchovatá lžícesladidlo (med, javorový sirup, agávový sirup...) dle chuti
mléko 250 ml, jemné ovesné vločky 3 - 4 lžíce, vanilkový extrakt 1 lžička, skořice 1/2 lžičky, muškátový oříšek pár strouhnutí, mletý zázvor (nemusí být) špetka, sůl špetka, *dýňové pyré 1 vrchovatá lžíce, sladidlo (med, javorový sirup, agávový sirup...) dle chuti

Příprava

Máte raději dýni naslano nebo nasladko? Přiznám se, že u nás vede dýně pečená v troubě, buď samotná s česnekem, solí a bylinkami, nebo v jednom pekáčku s kuřetem, brambory a mrkví. Taky jako příloha k masu, rozšťouchaná s bramborami, máslem a smetanou. Skvělá je ovšem i nasladko. Na blogu najdete čokoládovo-dýňovou bábovkudýňový cheesecake s karamelem i  odkaz na čokoládovo-dýňový cheesecake pro Bella Rose. Naposledy jsem zkusila přidat dýňové pyré do ovesné kaše a je to vážně dobrota. Nemluvě o tom, že ta krásně oranžová barva vám rozzáří i mlhavý a pochmurný podzimní den.

PS: Kaši si dochuťte a dozdobte podle svého. Skvělé budou lískové a vlašské ořechy, mandle, jablíčko (podušené nebo čerstvé křupavé, nakrájené na kostky), čokoládové pecky, mandlové máslo, rozinky... fantazii se meze nekladou.

V rendlíku smícháme mléko a vločky, na mírném plameni za stálého míchání přivedeme k varu a zhruba 2 minuty povaříme. Vmícháme vanilku, koření, sůl a dýňové pyré a další minutu provaříme. Osladíme podle chuti, přelijeme do misky a přidáme oříšky, ovoce...

Tip: Pokud máte rádi kaše, ve kterých stojí lžíce, přidejte vloček o trochu více. Myslete ale na to, že kaše houstne postupně, a to i po odstavení ze sporáku. Navíc do ní poté vmícháte i další ingredience, tím se také zahustí. Konzistenci, která vám bude vyhovovat, asi neodhadnete hned napoprvé - o důvod víc si kaši udělat i příště.

https://www.vestavne-spotrebice.cz/varne-desky%20indukcni/filtr-znacka-aeg,electrolux,/0/0/0/0/0/

2019-11-13 Dezerty

Poznámka

*Příprava dýňového pyré je jednoduchá. Dýni Hokkaidó rozpůlíme, vydlabeme a nakrájíme na klínky. Ty lehce potřeme olejem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C doměkka, cca 15-20 minut. Necháme vychladnout a rozmixujeme.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostpodzim
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI