Ingredience: | |||||
dýňové pyré | 150 g | vlašské ořechy | 50 g | polohrubá mouka | 120 g |
cukr krystal | 100 g | vejce | 3 ks | mletá skořice | 1/2 lžičky |
Krém: | |||||
mascarpone | 200 g | polotučný tvaroh | 250 g | cukr moučka | 50 g |
vanilkový cukr | 1 balíček | citronová šťáva | 1 lžička |
V mrazáku mi už od podzimu "straší" přebytek dýňového pyré a vlašských ořechů. A tak mě napadlo tyhle dvě ingredience zkombinovat a v co jiného než nějaký sladký moučník. Sladké se u nás totiž mizí kosmickou rychlostí a jinak to nebylo ani u této rolády.
Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme dýňové pyré a najemno umleté ořechy, skořici a mouku. Z bílků si ušleháme sníh a lehce vmícháme do těsta.
Na plech vyložený pečícím papírem nalijeme těsto a stěrkou rovnoměrně rozetřeme.
Pečeme cca 15 minut při 180 stupních. Ještě teplou překlopíme na připravenou utěrku, stáhneme pečící papír a pomocí utěrky zarolujeme. Zatím co roláda chladne, si připravíme náplň. Vyšleháme mascarpone s tvarohem a cukrem. Zchladlou roládu rozbalíme, potřeme krémem a znovu pečlivě zarolujeme. Pevně zabalíme do použitého pečícího papíru a necháme ztuhnout v lednici. Pocukrujeme a ozdobíme ořechy a zbytkem oslazeného dýňového pyré.
Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI