Dýňové cupcakes s pekanovým praliné zpět

Těsto:
hladká mouka130 gtmavý třtinový cukr100 gjedlá soda1/4 lžičky
skořice1 lžičkamletý zázvor1/4 lžičkymuškátový oříšek1/4 lžičky
dýňové pyré210 grostlinný olej100 mlvejce2 ks
Pekanové praliné:
pekanové ořechy200 gkrupicový cukr100 gvanilkový lusk dle chuti
Krém:
mscarpone250 gtvaroh100 gmoučkový cukr1 lžíce
vanilkový extrakt1 lžička
hladká mouka 130 g, tmavý třtinový cukr 100 g, jedlá soda 1/4 lžičky, skořice 1 lžička, mletý zázvor 1/4 lžičky, muškátový oříšek 1/4 lžičky, dýňové pyré 210 g, rostlinný olej 100 ml, vejce 2 ks, pekanové ořechy 200 g, krupicový cukr 100 g, vanilkový lusk dle chuti, mscarpone 250 g, tvaroh 100 g, moučkový cukr 1 lžíce, vanilkový extrakt 1 lžička

Příprava

Jak jeden nepovedený recept může způsobit hotovou katastrofu, o tom jsem se přesvědčila před dvěma roky. Rozhodla jsem se, že upeču klasický dýňový koláč, který jsem znala z amerických filmů. No... nebudu dlouho napínat. Já ho nejedla vůbec a ostatní ho jedli jenom proto, aby mi udělali radost. O den později ale nelítostně zamířil do koše. "Odborně" jsem naznala, že to bude prostě tou dýní, a celé dva roky jsem o ní nechtěla ani slyšet. Jakou chybu jsem to dělala! Po dvou letech jsem se rozhodla, že to s ní přeci jenom ještě zkusím. A vyplatilo se! Krásně nadýchané dýňové těsto jsem naplnila praliné z pekanových ořechů a ozdobila krémem z mascarpone. Myslím, že výsledek stojí za to!

Dýňové pyré, olej a vejce vyšleháme. V míse smícháme všechny suché ingredience a postupně přisypáváme k dýňové směsi. Těsto plníme do 2/3 papírových košíčků. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C 15 - 20 minut.

Cukr roztavíme na karamel, přisypeme pekanové ořechy, které v karamelu důkladně obalíme. Vylijeme na plech s pečícím papírem nebo ještě lépe s pečící fólií a necháme ztuhnout. Karamel nalámeme na menší kusy, mixujeme v robotu tak dlouho, dokud se nepromění v oříškové máslo. Plníme do skleniček.

Mascarpone, tvaroh, cukr a vanilkový extrakt vyšleháme. Plníme do cukrářského sáčku. Do cupcaků vykrojíme důlek a naplníme pekanovým praliné. Zdobíme krémem, můžeme posypat nasekanými pekanovými ořechy.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


2017-11-09 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI