Dýňové muffiny s amarantovými vločkami a jogurtovým přelivem zpět

Ingredience:
pyré z máslové dýně200 gamarantové vločky1 hrnekkokosové mléko1 hrnek
med2 lžícevejce2 ks
pyré z máslové dýně 200 g, amarantové vločky 1 hrnek, kokosové mléko 1 hrnek, med 2 lžíce, vejce 2 ks

Příprava

Dnes bylo třeba efektivně upotřebyt "zbytky" z předcházejících vaření, a to hlavně dýně a kokosového mléka. Dle mého názoru není muffinů nikdy dost a tak se u nás pořád vymýšlí nové kombinace. Proto jsem si řekla, proč to nezkusit i z těchto ingrediencí a ono to vyšlo. Vznikly vláčné a chuťově neobvyklé muffiny, které se skvěle hodily na odpolední svačinu.

Dýni oloupejte, vydlabejte, nakrájejte a pomocí tyčového mixéru rozmixujte na pyré. Do hrnku nasypte amarantové vločky a zalijte kokosovým mlékem, tak aby byly vločky ponořeny. Vločky mlékem nasáknou, stačí na to cca 10 minut.
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky promícháme s medem a dýňovým pyré. Poté přidáme nasáklé amarantové vločky a promícháme. Vytvoříme tak hustější směs. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a ten opatrně do směsi zamícháme. Směs pak plníme do forem na muffiny vyložené silikonovými košíčky, můžete více jak do tří čtvrtin. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 25 minut. Teplem muffiny povyskočí, ale po zchladnutí opět klesnou. Podáváme s jogurtovým přelivem.

2016-01-27 Dezerty

Autor:

Počet porcí
9
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI