Ingredience: | |||||
pohanková mouka | 100 g | mandlové mléko | 200 ml | Bio České Ghíčko | 1 lžíce |
vanilková hraška | 1 lžíce | kypřící prášek bez fosfátů | 1/2 lžičky | vařená dýně hokaido bez slupky | 100 g |
perníkové koření Sonnentor | na špičku lžičky | vanilkový cukr (domácí z třtinového) | 3 lžičky | mandle | na ozdobení |
Chřipka mě už pomalu opustila a já jsem konečně mohla začít fungovat. Únava je ještě znatelná, ale já moc odpočívat neumím. V lednici načatá dýně mě lákala, a když mi trklo do očí perníkové koření, tak mi to v hlavě sepnulo. Vzpomněla jsem si na vůni babičky úžasného dýňového kompotu a byl tu v myšlence nápad, který hlodal a hlodal, až nahlodal a já nevydržela a dala se do přípravy muffinů.
Prosejeme si pohankovou mouku, přidáme ghí a začneme mixovat, postupně přidáváme tyčovým mixérem rozmixovanou dýni, vanilkovou hrašku, perníkové koření, vanilkový cukr, kypřící prášek a postupně přiléváme mandlové mléko.
Připravíme si formu na muffiny do které nandáme košíčky. Nalijeme do nich připravené těsto a dáme do rozehřáté trouby. Pečeme na 180°C 20-30 minut, vyzkoušíme špejlí. Po vychladnutí ozdobíme mandlemi.
Muffiny jsem připravovala pro syna, který není zvyklý na sladké. Dýně má svojí přirozenou sladkou chuť, tudíž jsem přidala pouze vanilkový cukr.
Vanilkový cukr si můžete připravit doma, postačí na to třtinový cukr a zbylé vanilkové lusky, které přidáte do třtinového cukru, vanilka je krásně provoní.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI