Ingredience: | |||||
listové těsto | 400 g | nahrubo nastrouhaná dýně Hokaido | 300 g | nahrubo nastrouhaná jablka | 500 g |
rozinky | 1 šálek | slunečnicová semínka | 3/4 šálku (200 ml) | vanilkový cukr | 1 sáček |
skořice | 2 lžičky | nastrouhaná kůra z 1 citronu | dle chuti | plátek másla | 2 cm |
hladká mouka | na posypání pracovní plochy |
Pokud máte rádi dýni a jablka, pak je tento závin pro Vás jak dělaný. Chutná opravdu skvěle.
Na 1 hodinu namočíme rozinky do vody.
Zapneme troubu na rozehřátí. Plech vysteleme pečícím papírem.
Do mísy s nastrouhanou dýní a jablky přidáme z vody vymačkané rozinky, slunečnicové semínko, cukr, skořici, kůru, vše důkladně promícháme a rozdělíme na dva díly.
Těsto také rozdělíme na dva díly a na pomoučené pracovní ploše vyválíme dva pláty do tvaru obdélníku.
Na každý plát navrstvíme po celé ploše náplň, boční strany malinko přehneme dovnitř a plát zavineme do závinu. Přeneseme na připravený plech a pečeme na 175°C cca 25-30 minut (každý podle své trouby) do zlatavé barvy.
Mezitím v malém kastrůlku rozpustíme máslo, kterým upečené záviny po vytažení z trouby potřeme.
Chladné záviny nakrájíme a posypeme moučkovým cukrem.
Z uvedených surovin připravíte 2 záviny. Pokud mají dýně a jablka hezkou, zdravou slupku, nemusíme ji loupat, jen z jablek odstraníme jadřince.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI