Dýňovo ořechový koláč s jablky a hruškami zpět

Ingredience (forma o průměru 25cm):
mleté vlašské ořechy (rozmixované najemno)100 gmouka (Doves Farm červená)150 gtřtinový cukr90 g
sůl špetkajedlá soda1 a 1/2 lžičkyprášek do pečiva (bezlepkový)1 lžička
mletá skořice2 lžičkydýně (uvařená a rozmixovaná na pyré)200 grostlinné mléko (kombinace rýžového a lískooříškového)260 ml
olej80 mlvlašské ořechy (nasekané nahrubo)50 grozinky45 g
středně velká jablka2 ksstředně velké hrušky2 ks
mleté vlašské ořechy (rozmixované najemno) 100 g, mouka (Doves Farm červená) 150 g, třtinový cukr 90 g, sůl špetka, jedlá soda 1 a 1/2 lžičky, prášek do pečiva (bezlepkový) 1 lžička, mletá skořice 2 lžičky, dýně (uvařená a rozmixovaná na pyré) 200 g, rostlinné mléko (kombinace rýžového a lískooříškového) 260 ml, olej 80 ml, vlašské ořechy (nasekané nahrubo) 50 g, rozinky 45 g, středně velká jablka 2 ks, středně velké hrušky 2 ks

Příprava

Dnes se u nás peklo a byl to vyloženě podzimní koláč. Použila jsem vše, co k podzimu patří, a to dýni, jablka, hrušky a vlašské ořechy. Koláč je krásně vláčný. Dá se připravit i v bezlepkové variantě a při jeho přípravě nebudete potřebovat ani vejce či mléko (pouze to rostlinné). Pokud neřešíte žádnou potravinovou alergii, lze jej upéci za použití klasických surovin. Tak s chutí do toho.

Nejprve si ve vodě uvaříme dýni (trvá to cca 10 minut). Poté ji rozmixujeme na pyré a necháme vychladnout. Mezitím co se nám vaří dýně, tak si rozmixujeme 100 g ořechů najemno (budou nám částečně nahrazovat množství mouky). Oloupeme si jablka a hrušky a nakrájíme na plátky. Pakliže máme vše nachystané, tak v jedné míse smícháme „suché“ ingredience tedy najemno mleté ořechy, mouku, cukr, špetku soli, jedlou sodu, prášek do pečiva, skořici.

V druhé míse si smícháme „mokré“ ingredience tedy mléko, dýňové pyré, olej a tyto mokré ingredience postupně vmícháváme do suchých. Vznikne nám spíše řidší těsto. Nakonec přimícháme  zbytek množství ořechů (nahrubo nasekaných) a rozinky a vše promícháme.

Dortovou formu si vyložíme na dno pečícím papírem a nalijeme polovinu těsta do formy. Na tu poklademe na střídačku polovinu množství jablek a hrušek. Druhou polovinu těsta dolijeme do formy a navrch dáme zbytek nakrájených jablek a hrušek.

Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 45-50 minut.

2019-09-23 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostpodzim
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI