Dýňovo-skořicovo-jablečná kolečka zpět

Ingredience:
Alsan Bio80 gdýně Hokaido88 gjablečné pyré126 g
skořice2 lžičkyšpaldová mouka T 630290 gšpaldová mouka T 630 na podsypání
datlový sirup2 lžíce
Náplň:
jablka1 - 2 ksmletá skořice dle chuti
Alsan Bio 80 g, dýně Hokaido 88 g, jablečné pyré 126 g, skořice 2 lžičky, špaldová mouka T 630 290 g, špaldová mouka T 630 na podsypání, datlový sirup 2 lžíce, jablka 1 - 2 ks, mletá skořice dle chuti

Příprava

Potřebovala jsem rychlou svačinku, podmínkou byla rychlost přípravy a hlavně, aby se držela dobře v ručičce.
Dýně a vůně skořice k podzimu prostě patří, jablíček máme plný sklep, takže volba náplně byla jasná.

Dýni s jablky nastrouháme najemno, přidáme skořici, mouku, tuk, propracujeme v tvárné, nelepivé těsto, dosladíme dle chuti datlovým sirupem, opět propracujeme. Dle potřeby podsypeme moukou, já použila přibližně 2-3 hrsti. 
Těsto necháme odpočinout v lednici alespoň 2-3 hodiny, nejlépe do druhého dne.
Připravíme si plech, na který si dáme pečící papír.
Těsto vyjmeme z lednice, propracujeme, vytvarujeme v dlaních malé kuličky, které klademe na plech s pečícím papírem a pomocí například paličky z hmoždíře zatlačíme, aby nám vznikl uprostřed těsta dolík, který budeme plnit. Pokud bude docházet k lepení či trhání, pomoučníme si paličku moukou nebo lehce potřeme olejem. Vzniklé důlky naplníme směsí nastrouhaných jablek a skořice.
Vložíme do předehřáté trouby, pečeme na 180°C přibližně 15-20 minut. Vyzkoušíme nadzdvihnutím, pokud začnou chytat barvu do růžova, ven s nimi.

2016-11-11 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI