Dýňový cheesecake zpět

Ingredience:
kakaové Bebe sušenky2 balenídýně hokaido (bez semínek)300 gpolotučné mléko100 ml
vejce2 ksmed40 gBIO vanilkový cukr125 ks
odtučněný tvaroh250 gRicotta sýr250 gskořice mletá1 lžička
sůl špetka
kakaové Bebe sušenky 2 balení, dýně hokaido (bez semínek) 300 g, polotučné mléko 100 ml, vejce 2 ks, med 40 g, BIO vanilkový cukr 125 ks, odtučněný tvaroh 250 g, Ricotta sýr 250 g, skořice mletá 1 lžička, sůl špetka

Příprava

Máme podzim a dýňová sezona je v plném proudu. Dýni si můžete vydlabat a připravit si tak podzimní dekoraci, anebo si z ní můžete uvařit něco dobrého. Obchody jich nabízí nepřeberné množství, ale já jsem pro dnešek zvolila dýni Hokkaido, která má na rozdíl od klasických druhů rozmanité využití. Má sladkou a lehce oříškovou chuť.

Na plech vyložený pečícím papírem si poklademe na kousky pokrájenou dýni i se slupkou a necháme péct v troubě předehřáté na 180 stupňů cca 30 minut.

Mezitím si připravíme korpus.
Sušenky rozdrtíme válečkem nebo rozemeleme v mixéru a zalijeme mlékem. Důkladně promícháme a rozprostřeme na dno dortové formy, kterou jsme si vyložili pečícím papírem. Korpus dáme do trouby na 10 minut.
Dále si v míse smícháme ricottu, tvaroh, vejce, med, vanilkový cukr, skořici a přidáme špetku soli.
Upečenou dýni rozmixujeme dohladka a přidáme k tvarohové směsi. Vše vlijeme na korpus a pečeme dalších 45-60 minut. Povrch by měl zezlátnout a náplň ztuhnout.

Doboru chuť!
2014-10-15 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI