Dýňový cheesecake zpět

Korpus:
rýžová mouka170 govesné vločky30 gbanán1/2 ks
vejce1 ksmléko nebo voda30 mlmed dle chuti
skořice dle chutiprášek do perníku špetka
Náplň:
dýňové pyré1 kgodtučněný tvaroh250 gbílý 2,5% jogurt70 g
vejce + 2 bílky1 ksskořice dle chutimuškátový oříšek špetka
hřebíček dle chutisůl špetkamed nebo nekalorické sladidlo dle chuti
rozinky dle chuti
rýžová mouka 170 g, ovesné vločky 30 g, banán 1/2 ks, vejce 1 ks, mléko nebo voda 30 ml, med dle chuti, skořice dle chuti, prášek do perníku špetka, dýňové pyré 1 kg, odtučněný tvaroh 250 g, bílý 2,5% jogurt 70 g, vejce + 2 bílky 1 ks, skořice dle chuti, muškátový oříšek špetka, hřebíček dle chuti, sůl špetka, med nebo nekalorické sladidlo dle chuti, rozinky dle chuti

Příprava

Nenapadá mě lepší dezert v těchto podzimních časech, než je dýňový cheesecake. Našla jsem spoustu receptů, ale na každém mi něco scházelo nebo přebývalo. Takže jsem si to klasicky poupravila podle sebe.

Pokud nemáte dýňové pyré jako já, tak přípravu začneme následujícím způsobem.
Troubu předehřejeme na 150 stupňů. Dýni si rozkrojíme na čtvrtiny a vydlabeme z ní semínka. Připravíme si pekáček lehce potřený máslem, na který položíme dýně dužinou dolů a pečeme v troubě cca 30 min, aby byly krásně měkké. Poté dýně vydlabeme a necháme směs vystydnout. Mezitím se vrhneme na přípravu korpusu. Připravíme si otvírací formu na cheesecake, do kterého dáme pečící papír. Dále smícháme všechny výše uvedené ingredience a dáme na dno nádoby a její okraje. Následně necháme ztuhnout v ledničce. 
Náplň:
Již vychlazené dýňové pyré rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme ostatní ingredience. Nalijeme do předem připravené nádoby s korpusem a dáme péct do trouby na 10 min při teplotě 230 stupňů. Poté teplotu snížíme na 170 stupňů a pečeme dalších cca 60 - 80 minut. 

2016-01-22 Dezerty

Poznámka

Hlavně to nepřežeňte s muškátovým oříškem tak, jako já!

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostpodzim
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI