Korpus: | |||||
rýžová mouka | 170 g | ovesné vločky | 30 g | banán | 1/2 ks |
vejce | 1 ks | mléko nebo voda | 30 ml | med | dle chuti |
skořice | dle chuti | prášek do perníku | špetka | ||
Náplň: | |||||
dýňové pyré | 1 kg | odtučněný tvaroh | 250 g | bílý 2,5% jogurt | 70 g |
vejce + 2 bílky | 1 ks | skořice | dle chuti | muškátový oříšek | špetka |
hřebíček | dle chuti | sůl | špetka | med nebo nekalorické sladidlo | dle chuti |
rozinky | dle chuti |
Nenapadá mě lepší dezert v těchto podzimních časech, než je dýňový cheesecake. Našla jsem spoustu receptů, ale na každém mi něco scházelo nebo přebývalo. Takže jsem si to klasicky poupravila podle sebe.
Pokud nemáte dýňové pyré jako já, tak přípravu začneme následujícím způsobem.
Troubu předehřejeme na 150 stupňů. Dýni si rozkrojíme na čtvrtiny a vydlabeme z ní semínka. Připravíme si pekáček lehce potřený máslem, na který položíme dýně dužinou dolů a pečeme v troubě cca 30 min, aby byly krásně měkké. Poté dýně vydlabeme a necháme směs vystydnout. Mezitím se vrhneme na přípravu korpusu. Připravíme si otvírací formu na cheesecake, do kterého dáme pečící papír. Dále smícháme všechny výše uvedené ingredience a dáme na dno nádoby a její okraje. Následně necháme ztuhnout v ledničce.
Náplň:
Již vychlazené dýňové pyré rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme ostatní ingredience. Nalijeme do předem připravené nádoby s korpusem a dáme péct do trouby na 10 min při teplotě 230 stupňů. Poté teplotu snížíme na 170 stupňů a pečeme dalších cca 60 - 80 minut.
Hlavně to nepřežeňte s muškátovým oříškem tak, jako já!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI